Vem är Sagoträdet i Masked Singer Sverige 2022? Här är alla ledtrådar

Sagoträdet i Masked singer 2022

Succéprogrammet Masked Singer Sverige 2022 är tillbaka och expertpanelen ska gissa vilka kändisar som döljer sig under de olika maskerna.
Här är alla ledtrådar om vem som kan dölja sig under Sagoträdet-masken!
1:20

Efter reklamen: Här är de första ledtrådarna på deltagarna i Masked Singer Sverige 2022

(1:20)

Äntligen är succéprogrammet Masked Singer Sverige tillbaka på TV4! Förra säsongen, som också var programmets första, slog igenom med dunder och brak.

Själva programkonceptet går ut på att ett gäng kändisar gömmer sig under sagolika masker och framför ett sånguppträdande på scen framför en expertpanel och publik. Expertpanelen ska sedan försöka gissa sig fram genom olika ledtrådar vilka kändisar som döljer sig under maskerna.

Hemlighetsmakeriet är på topp och det är en gåta vilka personer som medverkar.

Här är de första ledtrådarna i Masked Singer

Expertpanelen i Masked Singer Sverige 2022

Expertpanelen består precis som förra året av Måns Zelmerlöw, Pernilla Wahlgren, Nour el Refai och Felix Herngren.

Och de ska alltså under säsongen försöka ta reda på vilka kända personer som framför olika fantastiska sånger på scen.

Med hjälp av en hel del ledtrådar under säsongens gång ska alltså expertpanelen lyckas gissa rätt, trots ett hemlighetsmakeriet som är i sitt esse.

Inte ens programledaren David Hellenius vet vilka kändisarna är!

Men nu till ledtrådarna – vem är Sagoträdet?

Vem är Sagoträdet?

Så, vem kan det vara som döljer sig under Sagoträdet-masken?

Det här säger ledtrådarna om Sagoträdet:

Avsnitt 1

Sagoträdets egna beskrivning:

– Det är jag som är Sagoträdet. Jag kanske ser ståtlig ut, men jag känner mig lite som en blyg viol. Vad är det jag har gett mig in på? Man måste nog säga att jag är en late bloomer. Men när jag fick chansen att skriva ett nytt kapitel i mitt liv så såddes det verkligen ett frö.

– Jag knackade på dörren och blev insläppt i en helt ny värld där allt var möjligt. Det var verkligen stolpe in. Jag vet inte vilket träslag jag består av, men det kanske borde vara bok eller en. Visst har jag hörts, dock aldrig i den här sortens show, här är jag helt grön. Även om jag har musikaliska rötter och familjen har hängt med en riktig kung. Jag är stolt över min stamtavla. Men jag vågar ta mig an utmaningar, även om det såklart kan sluta med en kraschlandning. Eller en sågning, det kan också göra ont. Om jag nu misslyckas, ja det är väl bara att vända blad?

Låt:

Louis Armstrong – What a wonderful world

Möjliga ledtrådar:

Pappersbruk, bok med namn ”Ett träd som heter ?”, känguru, siffran 1, kara”oak”bar, Lisa Nilsson – Himlen runt hörnet

Panelens gissningar:

Pernilla Wahlgren: – Vi vet ju inte om vi blir lurade när vi tror att det är en författare. Jag tänkte först är det David Lagercrantz?

Måns Zelmerlöw: – Nu är jag helt borta. Mycket författarkänslor. Någon som fått mycket utmärkelser är Jonas Hassen Khemiri. Fadde Darwich har ju också skrivit en bok. Himlen runt hörnet, det var väl Mauro Scocco som skrev den till Lisa.

Nour El-Refais ersättare Johanna Nordström: – Den här sången var ju helt otrolig och det lät ju som Måns ibland tyckte jag. Det är en ung person, men ändå inte för ung. Inte ett barn. En person som vänt blad nyligen som festat tidigare men nu lever hälsosamt, och skrivit en låt som heter Kung med Samir Badran är Viktor Frisk.

Felix Herngren: – Är det Lasse Kronér detta? En person som heter något ”trädigt” och varit med i Jordskott är Gustav Lindh.

En sista ledtråd:

En radiostyrd bil med en mobiltelefon i som har ett mobilskal med mossa på. I kontakter finns namn som Camilla Läckberg, Lars Lerin, Stina Wollter, Niklas Ekstedt, Björn Ranelid, Bonniers förlag, Maj Löv.

David Hellenius ringer upp Trädets Maj Löv och på andra sidan luren är Renée Nyberg.

Varför har du Renées nummer här?, undrar David.

– Jag minns inte. Jag var nog lite bladig.

Fler gissningar:

Martin Björk, Carl Jan Granqvist, Annie Lööf, kungen, Kristoffer Triumf

Avsnitt 4

Sagoträdets egna beskrivning:

– Äntligen får jag visa mina rötter på bästa sändningstid igen. Lustigt att jag blev ett träd, jag som har jobbat med stockar förut. Jag kanske kunde ha blivit snickare. Men av träd tillverkar man något jag använder dagligen, säger Sagoträdet i programmet. Han fortsätter:

– Jag har alltid fått lära mig att man måste jobba hårt. Jag har inte bara jobbat på strippklubb. Jag har också tillverkat smycken och varit sjöman. Alla har vi våra sidor! Ni har sett världen, det har jag också. Men det hade jag inte behövt med tanke på var jag kommer ifrån. Saker jag har skapat har faktiskt exporterats till över 100 länder. En del tycker kanske att jag borde sakta ner. Det är svårt när man kör på Formel 1-banor. Jag är en riktig överlevare, gillar när det är drag. Och min stora kärlek är en riktig amason. Just nu känner jag stor press. Men jag vill höra sanningen, även om den ger mig rysningar.

Låt:

Ed Sheeran – Shivers

Möjliga ledtrådar:

Såg, trädstock, drinkar, ”den här boken ska handla om en resa i min familjehistoria”.

Panelens gissningar:

Felix Herngren: – Jag tänker på författaren John Ajvide Lindqvist.

Måns Zelmerlöw: – Jag har två olika spår, första spåret var ju familjehistoria och export. Jag tänkte Alex Schulman. Han har skrivit många böcker om sin familjehistoria.

Pernilla Wahlgren: – Jag tänkte om det kan vara en trummis. Apropå stockar. Som har levt ett litet vilt liv, kanske varit på strippklubbar? Jag tänker på den lite vilda och farliga Kicken!

Nour El-Refai: – Det som jag fastnade på i ledtrådarna är att du pratar väldigt mycket om att du vill föra vidare något, att du kommer från en bakgrund med kända föräldrar. Då tänker jag Amadeus Sögaard.

Sagoträdets tre påståenden – två är sanna och ett är falskt

– Jag har skrivit tvåsiffrigt antal böcker.

– Jag har flugit helikopter med Zlatan.

– Jag har sjungit tillsammans med en i panelen.

Avsnitt 6

Sagoträdets egna beskrivning:

– Inför varje framträdande är jag i ett totalt lyckorus. Tack vare min maskering kan jag äntligen sjunga ut. Och jag njuter lite extra av panelens gissningar, som är spretigare än mina grenar. Tänk att det här trädet fortfarande inte har blivit avverkat. Det är nästan ett fall för den största nyhetsbyrån. Det är lite som när ett skämt blir verklighet, och det har hänt förut. Det har alltid varit andra i min familj som sjungit ut, både i tv och på operan. En gång fick jag faktiskt en glad tenor att gråta, säger Sagoträdet i programmet och fortsätter:

– Jag har vunnit tunga priser i två olika branscher. Jag som en gång i tiden kände mig som värsta ogräset, det kanske ni har hört. I mitt yrke kan det lätt bli för mycket alkohol. Och för mig har det några år blivit väldigt mycket. Jag har tyvärr varit nära döden. Men jag kände mig aldrig så levande som när jag står på scenen.

Låtval:

Gary Clark Jr. – Come together

Möjliga ledtrådar:

Löpsedel, faller, trummor, vits, LP:n träd, gräs och stenar, böcker, Bok Sagan om årsringen, priser, restaurang, bomb

Felix Herngren: – Det är fullständigt omöjligt att förstå vem det är. Det är helt omöjligt. Jag har listat några av landets största skogsägare, Anders Landström, Björn Solberg. Kan det vara någon av dem? Träig typ? Carl Bildt? Nä.

Pernilla Wahlgren: – Det skulle lätt kunna vara Kicken med det där låtvalet. Det är någon som berättar om mycket skratt och att han har haft en tuff uppväxt. Kan det vara Morgan Alling?

Nour El Refai: – Du pratar om rötterna, familjen. Alkoholproblem, kanske varit missbrukare? Då tänkte jag på Lilleman. Men jag gick vidare i tanken. Då tänker jag på någon som är lite äldre. Han har släppt ett album som heter Det sjungande trädet. Jag tänker på Mauro Scocco.

Måns Zelmerlöw: – Jag kom hit idag och tänkte att, nu, nu har jag det! Det kom en ledtråd om pappersbruk, var finns det kända pappersbruk? Kanske Kramfors? Vem har sina rötter i Kramfors? Väldigt mycket alkohol vet man att den här killen hållit på med, sen stämmer ju inte rösten. Men jag kommer ändå gissa att det är Dolph Lundgren.

Smygfilmning av Sagoträdet:

Sagoträdet smygfilmas under ett besök hos skräddaren.

– Du är inte så lätt att mäta min herre, säger skräddaren.

– Jag brukar ha koll på mina mått. Jag kanske har vuxit?, svarar Sagoträdet.

– Runt midjan är min herre ganska smal, konstaterar skräddaren.

– Ja, trots jobbet har jag aldrig haft någon riktig kagge, avslöjar Sagoträdet.

– Vad är det för plagg jag ska sy till min herre?, undrar skräddaren.

– Jag tänkte mig en kofta, den får mig att tänka på mitt ursprung, avslutar Sagoträdet.

Fler gissningar:

Per Morberg, Tareq Taylor

Avsnitt 7

Sagoträdet träffar en vän:

– Jag är faktiskt inte förvånad Sagoträdet, att du är i kvartsfinal. Jag har ju hört dig sjunga en nationalsång förut och blev ruskigt imponerad, säger kompisen i inslaget.

– Tack, jag försöker bara förmedla allt som jag känner, svarar Sagoträdet.

– Vi tillbringade ju en speciell tid tillsammans, där jag inte fick kliva in i min gamla paradroll, konstaterar kompisen.

– Nej, och tur var kanske det!, fyller Sagoträdet i.

– Det enda som är lite jobbigt med dig är att du är så himla bra på allt, utan att slå på stora trumman. Även min gren behärskar du, nästan bättre än jag!, säger vännen.

– Nu blir jag generad. Jag tycker vi vänder blad, säger Sagoträdet.

– En sak som jag gjort som ändå imponerade på dig det var gjorde min äggmacka. Hoppas ag en dag får bjuda dig på den, igen, säger kompisen då.

– Jag har faktiskt gjort en sån till dig, överraskar Sagoträdet.

– Typiskt dig sagoträdet!, avslutar kompisen.

Möjliga ledtrådar:

Prinsesstårta, tratt, natur, Frankrike, skärgården, äggmacka

Låt:

AVA MAX – Kings & queens

Panelens gissningar:

Felix Herngren: – Jag tror att det finns en stark koppling till skog. Det finns en person som är en gammal skogsfinne-släkt. Vi har ju en person som är uppväxt i Vansbro i Dalarna som har en fantastisk sångröst. Det här är Björn Skifs som står här. Bengt Palmers skulle personen i inslaget vara.

Måns Zelmerlöw: – Jag tror att det är E-type vi ser där, kompisen. Kopplingen till Sagoträdet är att de har gjort något tv-program ihop, typ Renées brygga. Sagoträdet har sagt att han står när de andra faller. Bandet Lok står när de andra faller. De kommer från Partille. Vem mer kommer från Partille? Casper Janebrink!

Pernilla Wahlgren: – Jag kände att nu kanske jag har det. Jag tänkte att det typ var Tommy Nilsson som satt där och var kompisen. Någon som har skrivit en bok, sjungit med mig, det är Jan Johansen.

Nour El-Refai: – Det är så svårt. Den här rösten är liksom jätteung. Sen känns det som att den är äldre. I inslaget tänkte jag om det är Kicken, som var kompisen? Jag tror fortfarande att det kan vara Mauro Scocco.

Sagoträdets present till Felix Herngren

Trumpinnar

Fler gissningar:

Fredrik Lindström

Avsnitt 8

Sagoträdets egna beskrivning:

– Inte ens ett sagoträd kunde förvänta sig en så sagolik upplevelse, jag njuter från trädtopp till tå av att få visa nya sidor och att inte en kotte känner igen mig. Jag är egentligen mest här för att vinna över mig själv och det har jag redan uppnått, men jag tänker inte slå av på takten, säger Sagoträdet i programmet och fortsätter:

– Mitt motto är ”all in or not at all”. Inget får göras halvfärdigt, jag älskar att skörda framgångar. Även om jag misslyckas vill jag verkligen kunna säga att jag gav allt. Jag har varit i en stor tv-final förut och det vill jag helt enkelt uppleva igen. För säkerhets skull har jag valt en riktigt vinnarlåt.

Låt:

Måns Zelmerlöw – Heros

Möjliga ledtrådar:

Gödsel, trädgårdsarbete, såg, byta däck

Panelens fråga till Sagoträdet:

Måns Zelmerlöw: – Har vi träffats du och jag?

Sagoträdets svar: – Inte bara det, vi har provat på varandras jobb.

Panelens gissningar:

Måns Zelmerlöw: – Vi har provat på varandras jobb? Jag gjorde ju Tomten och Bocken med Per Andersson, kan det vara så?

Pernilla Wahlgren: – Tommy sa ju att det här var en kompis och att de har musiken gemensamt. Och jag känner trots det här hårda skalet så är det en varm person som gillar att kramas. Och så sa du att ni har bytt jobb, kan det vara en programledare som har släppt en bok. Trots mitt yrke har jag inte fått någon mage, jag tror att den här programledaren leder väldigt mycket program och leder även Kockarnas kamp där det är väldigt mycket god mat. Kan det vara Pär Lernström?

Nour El-Refai: – Jo men jag lägger ihop alla ledtrådar som vi har fått längs hela vägen under den här säsongen. Och då har det här med att han är ganska scenblyg, men en väldigt bra artist. Han sjunger väldigt bra, jag tänker att han kanske lite så där jämnårig med Tommy Nilsson. Jag tror att det här kan vara Mauro Scocco, jag står fast vid det.

Felix Herngren: – Jag tror det här med trä är väldigt viktigt för den här personen, det känns som att det inte är en slump. Och jag tänker på en person som alltid tar sig över en gigantisk ribba av kanske trä i sin ungdom. Det här är ju höjdhopparen Patrik Sjöberg.

Avsnitt 9

Sagoträdets egna beskrivning:

– Det här är kanske ingen musikgenre som jag har växt upp med, men det är en svängig låt med en text som jag verkligen kan relatera till. För mig handlar den om att bryta sig loss från sina mentala bojor och våga följa sin dröm.

– Jag är faktiskt i chock över att jag är i final. Jag bröt ihop och grät i tio minuter efter beskedet, det här betyder tydligen mer för mig än vad jag någonsin hade kunnat trott. Det här är en dröm som jag har haft i hela mitt liv som jag äntligen våga leva ut. I början var jag enormt nervös och jag var rädd att drabbas av ännu en blackout, nu kan jag äntligen njuta av att stå på scenen och att höra panelens ord har verkligen fått mig att växa. Att panelen har svårt att gissa vem jag är säger allt om hur mycket jag har hållit den här sidan för mig själv. Jag tror många kommer bli väldigt förvånade när jag tar av mig masken ikväll. För mig är det en seger att bara få stå i den här finalen.

– Om jag skulle lyckas vinna, ja det låter otroligt. Men i så fall är det skulle vara för att jag representerar den vanliga människan som inte trodde att sånt här var möjligt, även drömmar som känns ouppnåeliga kan bli sanna.

Låt:

Ariana Grande – Break free

Möjliga ledtrådar:

Regnbåge, artistdröm,

Panelens gissningar:

Måns Zelmerlöw: – Du känns inte som en person som står på scen normalt sett, men du gör det så fruktansvärt bra och du känns så härlig, go och snäll och man tycker automatiskt väldigt mycket om dig. Det var nog det som jag gick på nu när jag kom fram till det här. Du har varit i en stor tv-final, du och jag har provat på varandras jobb då är jag inne på att jag kanske har lagat mat. Guldmedaljer pratade du om i det senaste programmet och den här personen har rekordet på antal medaljer i TV4 programmet Kockarnas kamp. Välkommen till Masked Singer, Tareq Taylor.

Pernilla Wahlgren: – Det här är ett träd som är varmt, gulligt och väldigt lätt rört fick vi se, sen var det en ledtråd som var att han sa att han varit nära döden Och Tareq har nämligen varit jättenära döden när han bröt nacken han kitesurfa. Så jag säger som Måns, välkommen till Masked Singer, Tareq Taylor.

Nour El-Refai: – Jag vill bara påminna om att jag har gissat på Tareq i Riddaren och Påfågeln, jag vill bara säga det. Jag har en annan gissning och det är också på en skånsk person, han brukar inte sjunga på scen men han är väldigt rolig. Han har gjort väldigt mycket föreställningar och teater, han har också skrivit bok och han heter Johan Wester och är också reslig och stor och härlig.

Felix Herngren: – Jag tycker jag känner igen lite stilen, jag tänkte Tomas Ledin. Lite sången och det är en väldigt bra sångröst här. Stabil person, han har ju aldrig uppträtt som träd det är första gången som han kommer ut som ett träd

Ledtrådar från Sagoträdets loge:

Trädgårdshandskar, chili, Palestinska flaggan, surfbräda, Stjärnorna på slottet

Fler gissningar:

Aje Philipson, Mats Sundin

Sagoträdet fick nöja sig med en andraplats – Tareq Taylor gömde sig under masken

I finalen och i det nionde avsnittet fick Sagoträdet en fin andraplats i tävlingen efter en final face off mot Spelmannen, men Sagoträdet som visade sig vara stjärnkocken Tareq Taylor var inte missnöjd.

Här förklaras ledtrådarna:

“Varför Sagoträdet?” – Tareq leder tv-programmet Trädgårdstider.

“Gav Felix trumpinnar och det nämndes stockar och kagge” – Tareq har spelar trummor sen barnsben, även på skiva.

“Ett fall för den största nyhetsbyrån – Tidningarnas Telegrambyrå förkortas TT, precis som Tareq Taylor.

“Gick till en “skräddare” – Vilket på engelska skrivs “tailor” men uttalas “taylor”. Tommy Nilsson och Tareq möttes i programmet Över Atlanten och blev goda vänner.

“Late bloomer” – Gjorde tv-debut som 40-åring i programmet Trädgårdsfredag.

“Kände sig som värsta ogräset” – Var mobbad i barndomen och är känd för att laga mat med ogräs.

– Det här har varit en dröm som jag har haft sen jag var liten, att våga sjunga. Usch nu blir det jobbigt här ju, men jag har alltid velat sjunga så för mig har det här varit en enorm resa. Kanske för mig det mest utmanande jag någonsin har gjort och jag har lipat så fruktansvärt mycket, men mest av glädje, berättar Tareq.

– Jag jobbade på en restaurang i Australien och kom in en lunch, en onsdag då upptäckte jag att varannan onsdag så var det en strippklubb. Jag jobbade som kock och inte som strippa.

Sagoträdet Masked singer 2022 alla ledtrådar

Sagoträdet.

FOTO: Magnus Ragnvid/TV4

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Artikeln uppdateras med nya ledtrådar efter varje program som maskerade personen nämns.

Masked singer sänds på fredagar klockan 20.00 på TV4 och finns även tillgängligt att streama på TV4 Play och C More.

Pernilla Wahlgren om misstanken till familj och vänner – under inspelningen av Masked Singer

Se klippet här!

FOTO: Magnus Ragnvid/TV4

SENASTE NYTT!