LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Så styr TV4 vad artisterna ska sjunga i Så mycket bättre

13 dec, 2020 
AvLovisa Ström

Många har undrat om artisterna i Så mycket bättre verkligen får välja vilka låtar de ska tolka själva.
Nu berättar Alexander ”Newkid” Ferrer sanningen en gång för alla.

Annons
Allt du vill veta om artisten Alexander ”Newkid” FerrerBrand logo
Allt du vill veta om artisten Alexander ”Newkid” Ferrer

Höstens säsong av det folkkära programmet Så mycket bättre är i full gång och har precis som tidigare år levererat både skratt, gråt och fantastiska tolkningar. Denna säsong har populära artister som Tommy Körberg, Plura Jonsson, Helen Sjöholm och Benjamin Ingrosso tagit plats på scen i det populära programmet, och tar man en titt på Svensktoppen kan man se flera utav tolkningarna ha en säker plats på listan.

En av artisterna som kom in lite senare i programmet är sångaren Alexander ”Newkid” Ferrer. Han tog hela Sverige med storm när han släppte sitt debutalbum Alexander JR Ferrer år 2011 men försvann sedan strax därefter. Efter sitt debutalbum var Newkid nämligen borta från rampljust i flera år, men sex år senare var han tillbaka igen starkare än någonsin.

Newkids senaste låtar Mi amor och Kanske var vi rätt bra ändå har minst sagt gjort succé, och efter hans deltagande i succéprogrammet Så mycket bättre har hans musik blivit mer populär än någonsin.

Annons

Newkids tolkning av Loreens låt My heart is refusing me

Under förra lördagens avsnitt av programmet tolkar Newkid Eurovision-vinnaren Loreens låt My heart is refusing me. Det är under middagen som han plötsligt börjar berätta:

– Mitt första minne av dig var 2011. Jag var ju svinung då. Jag spelade innan dig på Liseberg och såg dig då på ditt soundcheck. Du spelade My heart is refusing me och jag satt där och bara "vad är det som händer". Det är en sån kraftfull låt och därför är det sjukt att jag ska försöka mig på att tolka den.

Han går sedan upp på scen för att köra låten, och när han är klar är de andra artisterna djupt imponerade över hans framförande av låten.

– Du är galen. Alltså Alexander, jag vet inte vad jag ska säga. Det var svinbra, säger Loreen.

Newkids nya avslöjande av Så mycket bättre

Men efter en frågestund på Instagram avslöjar Newkid nu en ny detalj om programmet som många undrat över. Många av tittarna har nämligen funderat på om artisterna i Så mycket bättre verkligen får välja vilka låtar de ska tolka helt själva, och efter att en följare ställt den frågan under en frågestund på Newkids Instagram klargör han nu den saken en gång för alla:

”Yes. Men man blir tilldelad en artist och sen är det "först till kvarn."

Annons