LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Jakob Hellman om relationen till yngre hustrun Karolina Hellman

12 dec, 2020 
AvLovisa Ström
Jakob Hellman Så mycket bättre
Jakob Hellmans fru Karolina Hellman är 13 år yngre än han själv.
Nu sjunger han om det i Så mycket bättre.
– Kommer gå vägen, säger han.
Annons
Så träffades Jakob Hellman och Karolina HellmanBrand logo
Så träffades Jakob Hellman och Karolina Hellman

Årets säsong av succéprogrammet Så mycket bättre börjar snart lida mot sitt slut, och under hösten har tittarna fått ta del av flera fantastiska tolkningar från landets mest uppskattade artister. En av de som varit med i flera avsnitt nu är vis-legendaren Jakob Hellman, och under sin tid i programmet har han berört många med sin röst och känsla.

Han blev känd med sitt debutalbum ...och stora havet som han släppte år 1989, en skicka som dessutom skulle bli framröstad till ”den bästa svenska skivan någonsin”. Men där stannade Jacob och enligt honom själv finns det ingen enkel förklaring till den långa pausen från musikskapandet.

Sedan sex år tillbaka är Jakob gift med Karolina Hellman och tillsammans har de sönerna Olle och Beppe. De träffades på ett bröllop och trots åldersskillnaden på 13 år uppstod det en stark kärlek mellan dem. I kvällens avsnitt sjunger han nu om sin stora kärlek.

Annons

Jakob Hellmans ord om yngre hustrun Karolina Hellman

Det är när Jakob ska tolka Tove Styrkes låt Sway som han väljer några väl valda ord om sin kära hustru.

– Jag ska leda in samtalet om att jag ska sjunga en låt som jag ska använda som plattform för att undersöka mänskligt parningsbeteende. Om ni tycker att det är ovanligt för en låt så lyssna då på svensk toppen. Det är det det handlar om, säger han innan han fortsätter:

– Mina gamla låtar handlar ofta om kille får inte tjej men är glad ändå. Men den här utspelar sig under en sådan här uppvaktning som kommer gå vägen. Det är bara en fråga om lek och när och hur.

Han går sedan upp på scen och när han väl satt igång sjunger han rader som är tydligt riktade till sin hustru Karolina:

”Säg bara någonting. Säg vad som helst. Du är lite ung. Kanske 42. Vad gör det då att åren går.”

Tove Styrkes reaktion på tolkningen

Efter att Jakob sjungit sin låt är resten av gruppen djupt imponerade av hans framträdande, och Tove är även hon otroligt nöjd.

– Man är alltid orolig när Jakob ska sjunga för han är så hård mot sig själv typ. Så man är såhär "vad ska han tycka?". Men det var så himla bra, säger hon.

Och Jakob själv verkar faktiskt han också vara nöjd.

– Jag tycker att det gick fint. Jag tycker att jag gjorde den typ så bra jag kan. Tove verkar glad, säger han.

Annons