LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Jakob Hellmans egna ord om jobbet med frun Karolina under pandemin

04 dec, 2020 
Jakob Hellman och frun
För artister är pandemin svår att ta sig igenom arbetsmässigt.
Men Jakob Hellman avslöjar att han jobbat lite med sin fru Karolina!
Annons
Här är artisterna i Så mycket bättre 2020Brand logo
Här är artisterna i Så mycket bättre 2020

När artisterna för Så mycket bättre 2020 avslöjades så visade det sig att ett av det starka namnen var vis-legendaren Jakob Hellman, 55. Han blev känd med sitt debutalbum ...och stora havet från år 1989, en skiva som blivit framröstad till ”den bästa svenska skivan någonsin”.

Ju mer tiden har gått har skivan blivit mer och mer populär och Jakob har inte släppt något mer efter det, inte en enda låt. Debutskivan blev succé, och där stannade Jakob. Och enligt Jakob själv så finns det ingen enkel förklaring till den långa pausen från musikskapandet.

– Det finns inget enkelt svar på det, säger Jakob i tv-programmet Så mycket bättre och bekräftar att det är hans enda skiva.

Avslöjandet om jobbet med frun Karolina Hellman

I programmet frågar artisten Markus Krunegård, 41, om någon av de andra kring bordet jobbat något under pandemin med musik. Och Jakob Hellman har jobbat digitalt, med sin fru!

– Jag har varit lite inblandad. Min fru har barnverksamhet. Så hon har liksom lagt ut på nätet och sjungit istället, och jag har spelat gitarr. Så vi har gjort tillsammans.

Newkid undrar vad för slags låtar de gjorde.

– Barnlåtar, svarar Jakob.

Jakob Hellman och frun Karolina sjunger ihop.
Jakob Hellman och frun Karolina sjunger ihop.

Då uppstod kärleken mellan Jakob Hellman och Karolina

Jakob och Karolina träffades år 2007 när de båda skulle spela på ett bröllop till gemensamma vänner. En gnista tändes och kärleken blev ett faktum.

Sju år senare valde Jakob och Karolina att ta nästa steg – bröllop! De är fortfarande lyckligt gifta och idag har de även två barn. De två sönerna heter Olle,10, och Beppe, 7, och är döpta efter Olle Adolphson och Beppe Wolgers, två legendarer inom svenska visor.

Så mycket bättre sänds på lördagar klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.

FOTO: TV4

Annons