Allt du vill veta om Markus Krunegård i Så mycket bättre 2020

Markus Krunegård

Sångaren och låtskrivaren Markus Krunegård är en av huvudartisterna i Så mycket bättre 2020.
Här är sex saker som du kanske inte hade koll på om honom!

Sångaren och låtskrivaren Markus Krunegård är en av huvudartisterna i Så mycket bättre 2020. Men vem är han egentligen? Hänt svarar!

Hur gammal är Markus Krunegård och varifrån kommer han?

Markus föddes den 6 april år 1979 och är idag 41 år gammal. Han är sångare och låtskrivare ursprungligen från Norrköping. Han har rötter i Finland och Blekinge.

Nu är han soloartist med har tidigare sjungit i grupper.

Laakso och Hets

Markus är numera soloartist. Men det har han inte alltid varit! Han har nämligen tidigare sjungit i grupperna Laakso ihop med David Nygård, Lars Skoglund och Mikael Fritz samt Hets som bildades år 2006 ihop med Henrik Svensson, Christoffer Roth och Per Nordmark.

Hets bröt upp år 2007 för att sedan återförenas tillfälligt den 11 november år 2012. Återföreningen skedde i samband med en mellanakt under Markus Krunegårds konsert på Cirkus.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Markus fru Sofie Krunegård – två barn ihop

Markus är gift med kostymören Sofie Krunegård. De lever ett fint liv tillsammans och har två barn ihop – Helli, 9, och Bella, 2,5 år.

Eftersom Sofie arbetar med det hon gör så föll det sig naturligt rätt snabbt att hon hjälper Markus att hitta kläder som funkar till vissa offentliga jobb för artisten. Och det sker ju inte helt onaturligt eftersom de lever ihop.

– Det är ju inte så att du bestämmer vad jag ska ha på mig. Men du hittar grejer till mig som jag gillar, du känner ju mig, har Markus tidigare sagt till Sofie i en intervju med Damernas Värld.

Enligt Markus har paret vuxit upp tre kvarter från varandra i Norrköping. De bodde på varsin sida av en tågräls och kommer även från samma sociala kontext.

– Det finns något i det där som funkar. Du har något slags band med någon som du delar bakgrund med. Vi har samma referenser. Vi bottnar i samma grej, liksom, har Krunegård berättat för Damernas värld om relationen.

Har släppt åtta album

Det är inte någon latsida som Markus legat på om man säger så. Under sin karriär har han släppt hela åtta album och femton singlar.

FOTO: Eero Hannukainen/TT

LÄS ÄVEN: Här är artisterna i Så mycket bättre 2020

LÄS ÄVEN: Så mycket bättre: Här är alla romanser i programmet