Allt du vill veta om artisten Alexander ”Newkid” Ferrer

Allt om Newkid

Alexander ”Newkid” Ferrer slog igenom år 2011 med sitt debutalbum Alexander JR Ferrer.
År 2017 gjorde han comeback och var i offentliga ljuset för att stanna.
Nu är han aktuell i både Allsång på Skansen och i höst TV4:s Så mycket bättre.
Men vem är egentligen Newkid? Hänt svarar.
Slå på ljud

Alexander ”Newkid” Ferrer, 29, tog hela Sverige med storm när han släppte sitt debutalbum Alexander JR Ferrer år 2011. Men efter det försvann artisten från rampljuset, dock inte för alltid.

2017 var det dags för Newkid att göra comeback, en riktigt stark sådan! Han släppte då bland annat singlarna Drama och Kate Moss.

Men vem är egentligen Newkid? Hänt svarar.

Hur gammal är Alexander ”Newkid” Ferrer?

Newkid föddes den 2 december år 1990, och är idag 29 år gammal. Han är en pop- och R&B-sångare/rappare som är uppväxt i Uddevalla.

Musiken har inte alltid varit nummer ett för Alexander. När han växte upp på Dalaberg var det främsta intresset fotboll. Newkid tyckte även mycket om skolan och valde där teknisk linje – framför musiken.

Newkid på festival 2018 i gul tröja

FOTO: Mattias Hansson/TT

Mi amor och Kanske var vi rätt bra ändå

Två av Newkids senaste låtar Mi amor och Kanske var vi rätt bra ändå spelades direkt in i fansens hjärtan. Det heta året började med singel Över dig, som drog igång hela karusellen för Newkid år 2020 då den fått över 1,5 miljoner spelningar på Spotify.

I låten Kanske var vi rätt bra ändå så tittar artisten tillbaka på ett tidigare förhållande han haft. Något som kanske ibland kan vara svårt för stunden är att uppskatta det man en gång haft, något som Newkid se på ett annat sätt.

Allsång på Skansen och Så mycket bättre

När artisterna som medverkar i sommarens Allsång på Skansen och höstens Så mycket bättre så visade det sig att Newkid är ett namn på båda listorna. Hur aktuell kan man vara egentligen?

Dessutom så är Newkid en av artisterna som inleder Allsång på Skansen 2020. Datumet för när premiären går av stapeln är den 23 juni.

Jhun Alexander Ferrer "Newkid"

FOTO: Carolina Byrmo/TT

Relationen med bloggerskan Fanny Lyckman

Alexander har tidigare haft en relation med bloggerskan Fanny Lyckman. Deras förhållande var så härligt ett tag att de valde att spela in ett pilotavsnitt av deras liv ihop år 2012. Serien finns på Kanal 5:s webbtv och heter Fanny och Alexander.

– Tanken med hela serien är att man får följa mig som artist och Fanny som modebloggare och stylist och att man får se oss tillsammans som ett par, säger Newkid till Puls i P4 Väst.

Fanny Lyckman

FOTO: Eero Hannukainen/TT

Men idag är bloggerskan och artisten inte längre ett par. Beslutet om att göra slut fattade de ihop.

Tiden efter ett uppbrott är värre än där och då

Många som följt Newkid genom åren vet att han sjungit en hel del om olycklig kärlek. Han är såklart inte den enda i artistvärlden. Men en sak som kanske sticker ut när det gäller Newkid är att han tycker att tiden efter ett uppbrott är värre än just där och då.

– För mig innebar det massa förändringar i mitt liv som blev destruktiva. I samma veva började jag släppa musik igen och blev sedd på ett annat sätt, har Newkid tidigare berättat i en intervju med TT. Han fortsatte:

– Då börjar man tro att man måste uppföra sig på ett visst sätt. Ett uppbrott gör att man känner sig arg eller ledsen eller skamsen, det finns en massa känslor som man behöver bearbeta.

FOTO: Carolina Byrmo/TT, Victor Lundberg/TT

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

SENASTE NYTT!