LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Malena Ermans okända dotter träder fram – så ser hon ut idag

04 nov, 2022 
André Färnsveden
Malena Ernman med familjen.
Malena Ernman har två döttrar som båda lever i rampljuset.
Förutom Greta Thunberg, handlar det även om Beata Ernman.
Så ser Beata ut idag – bilderna visar.
Annons
Tess om makens hälsokamp – oron inför hjärtoperationenBrand logo
Tess om makens hälsokamp – oron inför hjärtoperationen

Operasångerskan Malena Ernman, 52, har förutom alla sina spelningar i Sverige, även lyckats ta sina framträdanden utomlands. Hon har bland annat stått på scen i städer som Wien, Berlin och Amsterdam.

Men det är inte bara genom operaföreställningar som Malena har varit framgångsrik. Hon har även vunnit den populära musiktävlingen Melodifestivalen, 2009, och fick i förlängningen representera Sverige i Eurovision song contest, med bidraget La voix.

Sedan 2004 är Malena gift med skådespelaren Svante Thunberg, 53, och tillsammans har de två framgångsrika döttrar. Den äldsta, Greta Thunberg, 19, har hyllats världen för sina framsteg som miljöaktivist. Men hennes två år yngre syster, Beata Ernman, 17, har valt en annan karriär. Hon har nämligen följt i sina föräldrars fotsteg och blivit både skådespelerska och sångerska.

Annons

Malena Ernmans sjukdomsbesked – tvingas ställa in med dottern

Malena Ernman har som sagt haft stora framgångar som operasångerska, men karriären skulle plötsligt ta en vändning 2014. Då sa nämligen sångerskans kropp ifrån.

Det var under slutminuterna av föreställningen Xerxes på konstmuseet Artipelag som Malena kände att något inte riktigt stämde. Det visade sig även bli hennes sista konsert på flera år – något som Hänt tidigare skrivit om.

Men sedan dess har Malena hunnit återhämta sig, och har varit aktuell med föreställningen Forever Piaf, som hon gör tillsammans med dottern Beata. Duon drabbades dock nyligen av sjukdom vilket tvingade båda att ställa in föreställningen.

”Tyvärr måste vi meddela att vi ställer in kvällens föreställning av Forever Piaf. Båda Piafarna är sjuka.. Vi hoppas kunna genomföra lördagens båda föreställningar. Ledsen för denna sena info. Men man väntar in i det längsta innan man ger upp”, skriver Malena på Instagram.

Beata Ernman har växt upp – så ser Malenas dotter ut idag

För fyra år sedan utgav familjen en bok där Malena bland annat berättade att hon, och hennes två döttrar, har olika diagnoser som de handskas med varje dag, något hon berättade om i programmet Renées Brygga.

Annons

– Jag tror man är tvungen att ha någon diagnos om man ska lyckas. För att fokusera 100 procent på det och bli bäst, säger Malena Ernman i Renées brygga.

Även om Beata inte har nått en lika stor publik som storasystern Greta, har hon haft stora framgångar som sångerska. 2019 var hon en av gästerna i konserten Malena Ernman med gäster på Dalhalla i Rättvik.

Förra året, fick artisten även möjligheten att sjunga lite allsång när hon gästade Sanna Nielsen, 37, i Allsång på Skansen. Efter sommaren hade även föreställningen Forever Piaf, med mamma Malen Ernman premiär, och har pågått sedan dess.

Så ser Malena Ernmans dotter Beata ut idag:

Malena och Beata Ernman.
Malena och Beata Ernman inför premiären av Forever Piaf.
Beata Ernman.
Beata Ernman under Allsång på Skansen 2021.

FOTO:

Annons