Så ser Karl Martindahl ut idag – 15 år efter Fame factory

Så ser Karl Martindahl ut idag – 15 år efter Fame factory
Han var flickidol och kom tvåa i Fame factory för 15 år sedan. Nu gör Karl Martindahl comeback – så här ser han ut idag.
Annons

Som för så många andra svenska artister i hans generation blev Bert Karlssons, 73, Idol-föregångare Fame Factory starten för Karl Martindahls, 38, artistkarriär. Samma år som han kom tvåa i tävlingen, 2004, så deltog han dessutom i Melodifestivalen med Love turns water into wine och tog sig till andra chansen. Men där tog resan slut.

Därefter bildade Karl istället gruppen The Wallstones med Fame Factory-kollegan Johan Becker, 48. De tävlade i Mellon med låten Invisible People 2005, men blev dessvärre utslagna redan i sin delfinal.

Annons

Karl fortsatte, fast karriären gick på halvfart, att synas en i medierna och på vimmel i Stockholm med sambon Anna Lindahl, 35, som han varit tillsammans med sedan 2001. Han startade det nya rockigare bandet Charlie Emm, men projektet las ner efter några år.

Annons

Samtidigt gick det dock bättre för hans andra tributeband The Compleatles vilka enbart spelade Beatles-covers och har haft massvis med bokningar sedan 2008 och framåt.

2010 blev han och Anna Lindahl föräldrar till dottern Stella, 8, och att bli pappa var utan tvekan det största som hänt Karl.

– Helt magiskt, det bästa som har hänt mig. Att bli förälder är något jag hoppas alla en dag får uppleva. Det känns redan som jag har förändrats, berättade han för Hänt kort efter förlossningen.

2013 flyttade den lilla familjen tillbaka till Martins och Annas hemstad Jönköping och de bosatte sig i en villa i Kortebo. Året därpå kom sonen Lennon, 4.

Karl Martindahl gör comeback som soloartist

De senaste åren har många glädjande saker skett i Karls liv. Förutom coverbandet gjorde han så sent som i fjol comeback som soloartist då han släppte en ny singel, den här gången på svenska, och gav ut låten Ingen annan, bara du i samband med att han gifte sig med sin älskade Anna efter 17 år tillsammans.

I Aftonbladet bedyrade Karl kort efter bröllopet sina känslor för sin livspartner:

– Hon har varit med mig hela den här tunga perioden och hon har betytt allt… Det var lite mulet under vigseln, men när vi skulle lova varandra det man ska lova varandra, så sprack det upp och solen kom fram. Det känns symboliskt… Det är ren och skär magi, det här.

Nu har dessutom Karl släppt ytterligare en låt som soloartist. I förmiddags var han med i Malou efter tio på TV4 och framförde Only Love Can och samtidigt passade han på att visa upp en helt ny stil.

Så här ser Karl Martindahl ut idag:

Karl Martindahl sjunger Only Love Can i Malou efter tio.

LÄS OCKSÅ: Så gick det sen för Mello-stjärnorna

LÄS OCKSÅ: Svenska artisterna som försvann – så lever de och ser ut i dag

FOTO: TT, TV4

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…