LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Så mycket tjänar Lyxfällan-profilerna – alla programledares löner

13 feb, 2024 
Lyxfällan
Lyxfällan är igång med en ny säsong på TV3 och Viaplay.
Vad tjänar egentligen de nuvarande och före detta programledarna?
Hänt har begärt ut deras löner och listar dem här!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Deltagaren avslöjar sanningen – det får tittarna inte se: ”Vi var aldrig i fara”Brand logo
Deltagaren avslöjar sanningen – det får tittarna inte se: ”Vi var aldrig i fara”

I Lyxfällan får personer och familjer som har ekonomiska svårigheter hjälp av ett expertteam för att reda ut sina bekymmer. Deltagarna har ofta stora lån och avbetalningsskulder och är i behov av ekonomisk coachning.

Coacherna, eller programledarna, har varierat genom alla 34 säsonger. De första åren var det Charlie Söderberg och Mathias Andersson som styrde skutan och idag är det Magnus Hedberg och Magdalena Kowalczyk som har tagit över rollerna.

Annons

I programmet är det såklart fokus på deltagarnas ekonomi – men nu har Hänt grottat ner sig i programledarnas löner. Vad tjänar profilerna egentligen?

OBS: Siffrorna här nedanför visar fastställd förvärvsinkomst i Sverige under 2022. Vinster i bolag och inkomster utomlands är ej medräknade.

Charlie Söderberg, 49, företagare och privatekonomisk rådgivare

Jack Mikrut

Fastställd förvärvsinkomst: 327 200 kronor.

Annons

Charlie syntes alltså i de första säsongerna av Lyxfällan, tillsammans med Mathias. Vad var anledningen till att denna duo hoppade av? Deras kontrakt hade helt enkelt gått ut och de bestämde sig för att inte förlänga dessa.

– De har tagit programmet väldigt, väldigt långt. De har slagit tittarrekord och vunnit två Kristaller. Jag kan förstå att de kan känna för att hitta på något annat, förklarade TV3:s presschef då.

Delar man Charlies årsinkomst på tolv får vi en månadslön på cirka 27 000 kronor.

Patrik Wincent, 49, terapeut och författare

7193

Fastställd förvärvsinkomst: 429 500 kronor.

Annons

Patrik jobbar alltså som terapeut och är specialiserad inom missbruks- och beroendeproblematik. Han har själv haft missbruksproblem. Vi fick se honom i Lyxfällan mellan 2018–2019 tillsammans med Frida Boisen, 49, och de nuvarande programledarna.

2022 kunde Patrik ta ut en månadslön på cirka 36 000 kronor.

Magdalena Kowalczyk, 44, civilekonom

Claudio Bresciani / TT

Fastställd förvärvsinkomst: 541 000 kronor.

2018 gjorde Magdalena Kowalczyk entré i Lyxfällan. Det är dock inte det enda program vi har fått se henne i. Magdalena var med i Gladiatorerna för många år sedan. Om programmet gör comeback har tv-profilen svårt att se att hon skulle ställa upp igen.

Annons

– Jag har lite svårt att se hur man ska kunna hjälpa folk som ekonomisk expert kredibilitet om man samtidigt vippar runt med tuperat hår, har Magdalena tidigare förklarat.

Magdalena kunde ta ut en månadslön på 45 000 kronor 2022.

Magnus Hedberg, 52, föreläsare, coach och konsult

Nils Petter Nilsson/ Aftonbladet / TT

Fastställd förvärvsinkomst: 577 900 kronor.

Magnus Hedberg har nästan blivit synonym med Lyxfällan. Han har synts i programmet i många år och haft flera parhästar vid sin sida. En av dem är Patrik Grimlund som tragiskt nog gick bort i en trafikolycka 2023.

Annons

Idag leder Magnus Lyxfällan ihop med Magdalena. 2022 drog han in snäppet mer pengar än henne och kunde ta ut en månadslön på 48 000 kronor.

Mathias Andersson, 54, företagare

Karin Törnblom/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 691 000 kronor.

Personen som toppar listan är Mathias Andersson. Sedan han och Charlie hoppade av Lyxfällan har de faktiskt fortsatt jobba ihop. De har bland annat släppt boken Kulor, cash & kosing – konsten att få ut mer av sina pengar och driver podcasten Ekonomi PÅ RIKTIGT tillsammans.

Mathias Anderssons månadslön 2022 landar på imponerande 58 000 kronor.

FOTO: TT

Annons