LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Så mycket tjänar Sveriges mästerkock-profilerna – se allas löner här

14 feb, 2024 
Sveriges mästerkock-profilerna
Många kända kockar har tagit plats i Sveriges mästerkock-juryn sedan starten 2011.
Vad tjänar de som syns i programmet idag? Hur mycket pengar drar de tidigare profilerna in?
Hänt har begärt ut alla deras löner!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mischa Billing om Sveriges mästerkock VIPBrand logo
Mischa Billing om Sveriges mästerkock VIP

Äntligen är Sveriges mästerkock 2024 igång! Juryn, som består av Mischa Billing, 58, Tommy Myllymäki, 45, och Tom Sjöstedt, 48, har tagit fram de 12 bästa amatörkockarna som nu ska göra upp om den åtråvärda titeln.

Sveriges mästerkock lockar många tittare årligen och den som har hängt med ett tag har fått se några av landets mest kända matlagare ta plats i programmet. Vad tjänar egentligen de här personerna?

Hänt listar de mest folkkära Sveriges mästerkock-profilernas löner – och vi avslutar med den som drar in allra mest pengar.

Annons

OBS: Siffrorna här nedanför visar fastställd förvärvsinkomst i Sverige under 2022. Vinster i bolag och inkomster utomlands är ej medräknade.

Mischa Billing, 58, sommelière

HANSSON KRISTER/Aftonbladet

Fastställd förvärvsinkomst: 519 100 kronor.

Mischa Billing gjorde entré i mästerkocksköket för nästan tio år sedan. Hon är en expert när det kommer till vilken dryck som passar till vilken mat. Mischa jobbar inte bara med Sveriges mästerkock utan också vid Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan.

Annons

– Jag har en 50-procentig tjänst på Örebro universitet där jag har ett lektorat, så jag undervisar ju i mat och dryck och forskar inom det, sa hon nyligen i en intervju med Svensk damtidning.

Tina Nordström, 50, kock och programledare

Karin Törnblom/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 550 900 kronor.

Tina Nordström var programledare för Sveriges yngsta mästerkock när det gick på TV4. Programmet lades på is 2020 och har lyst med sin frånvaro sedan dess. Men Tina håller sig ständigt aktuell och jobbar ju även som programledare för Hela Sverige bakar.

Annons

Delar man Tina Nordströms inkomst 2022 på tolv får vi en månadslön på cirka 46 000 kronor.

Markus Aujalay, 52, kock

WAHLMAN PERNILLA/Aftonbladet

Fastställd förvärvsinkomst: 625 700 kronor.

I hela tolv år fick vi se Markus Aujalay i Sveriges mästerkock men 2022 kom han med det tråkiga beskedet att han hoppar av. Han blev då ersatt av Tommy Myllymäki.

”Dags att tacka för mig. En lång och fantastisk tid med många underbara medarbetare och deltagare”, skrev han på Instagram i samband med att han valde att avsluta sitt uppdrag som jurymedlem.

Annons

Efter avhoppet har Markus satsat på en karriär på Youtube och hans videor verkar onekligen gå hem hos tittarna!

Tom Sjöstedt, 48, kock

Cornelia Nordström / Expressen / TT

Fastställd förvärvsinkomst: 767 600 kronor.

2020 anslöt Tom Sjöstedt till Sveriges mästerkock-juryn efter att Leif Mannerström valt att hoppa av sin medverkan.

– Jag är en hård, men rättvis, domare och kommer inte tillåta att deltagarna slarvar med tekniken eller smakerna, sa han i ett pressmeddelande inför premiären av hans första säsong.

Annons

Och hård men rättvis har han varit sedan dess!

Med en månadslön på cirka 64 000 kronor blir det ingen pallplats för Tom Sjöstedt. Men det är ingen dålig lön Lilla ego-kocken har!

Leif Mannerström, 83, kock

Karin Törnblom/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 806 700 kronor.

Leif Mannerström var en av de kockar som satt med i juryn när Sveriges mästerkock drog igång för första gången. Sedan avhoppet har han dykt upp titt som tätt i programmet och gästspelat, men det verkar inte som att han har några planer på att återvända på heltid.

Annons

– Det har ju hänt vid tillfälle att jag varit med några gånger efter att jag slutade. Men nej det tror jag inte, sa han nyligen i en intervju med Hänt.

Det verkar inte som att det går någon nöd på Leif Mannerström. Delar man hans årsinkomst på tolv får vi en månadslön på 67 225 kronor.

Per Morberg, 63, skådespelare och kock

JANERIK HENRIKSSON / TT

Fastställd förvärvsinkomst: 981 300 kronor.

En annan som var med från start är Per Morberg. Han var främst känd som skådespelare innan han drog igång med sitt egna matlagningsprogram Vad blir det för mat? och sedan dess är det främst i köket vi har fått se honom.

Annons

Per är den i gänget som tjänade näst mest pengar 2022. Han kunde då ta ut en månadslön på 81 775 kronor.

Tommy Myllymäki, 45, kock

Henrik Montgomery/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 1 620 300 kronor.

Högst upp på listan hittar vi den nyaste medlemmen i Sveriges mästerkock-juryn! Han ersatte alltså Markus och har redan hunnit bli en självklar del av gänget.

2007 blev han utsedd till Årets kock och 2013 kom den första kokboken, Såser. Tommy bor med sin familj i en våning på Östermalm, i Stockholm, och nog har han råd att betala hyran med råge. 2022 kunde Tommy Myllymäki nämligen ta ut en månadslön på hela 135 025 kronor.

FOTO: TT

Annons