LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför vägrar Leif Mannerström ställa upp i Sveriges mästerkock igen

28 nov, 2023 
LEIF MANNERSTRÖM
Efter tio år i Sveriges mästerkock lämnade Leif Mannerström över stafettpinnen. Han började då med Sveriges mästerkock VIP.
Nu berättar han för Hänt att vi tyvärr inte kommer få se honom i programmet igen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför tackar Edward Blom nej till StrömstedtBrand logo
Därför tackar Edward Blom nej till Strömstedt

Leif Mannerström, 83, var med i Sveriges mästerkock redan vid starten år 2011. Då satt han i juryn tillsammans med Markus Aujalay, 52, och Per Morberg, 63. Han höll på i tio år innan han valde att lämna över taktpinnen. År 2021 gick han istället över till Sveriges mästerkock VIP.

Leif körde VIP-versionen år 2021 och 2022, men nu är han helt klar med det omtyckta programmet. Leif har nämligen börjat med Youtube istället, där han lagar helt fantastiska rätter. Han ser det som ett bra sätt att nå ut och han har redan drygt 100 000 prenumeranter.

– Det är ganska mycket tankar och action framför kameran. Det kommer ett avsnitt varannan vecka ungefär. Det är väldigt trevligt, det är ett bra team och det är min dotter som är väldigt duktig som sköter alltihop. Hon gör det så bra!, säger Leif till Hänt.

Leif Mannerström om Sveriges mästerkock

Förra året tackade Leif Mannerström, med andra ord, för sig. Men hur blir det egentligen i framtiden? Kommer han dyka upp i någon mer säsong av "Mästerkocken"?

Annons

– Nej det har jag inte tänkt... Har du hört det?, säger han förvånat och fortsätter:

– Nja det har ju hänt vid tillfälle att jag varit med några gånger efter att jag slutade. Men nej det tror jag inte.

Sedan 20 år tillbaka bor Leif och hustrun Lilian Mannerström, 79, på en gård i Tvärred. Det hela började som ett landställe men en dag sa de bara till varandra "ska vi inte stanna kvar här?".

Därför vill inte Leif Mannerström medverka i Sveriges mästerkock

Inspelningarna var hektiska och nu berättar Leif varför han inte kommer medverka igen.

– Alltså det var såhär; att jag höll ju på med det där i tolv år. Då bodde jag på hotell, ett jättefint hotell, och trivdes jättebra på alla sätt och vis. Men det var att bo i Stockholm hela höstarna, jag gillar ju Stockholm, jag kommer därifrån från början. Men ändå så tyckte jag liksom att "nej jag vill leva ett annat liv än att bo 3-4 månader i Stockholm". Man åker upp varje måndag morgon och kommer hem sent fredag kväll. Det var lite too much alltså.

Annons

Leif berättar vidare att han och Markus Aujalay kom mycket bra överens, men det var helt enkelt för hektiskt.

– Men det var väldigt trevligt och Markus Aujalay och jag kom väldigt bra överens, vi hade trevligt. Både han och jag var ju där ungefär lika länge, säger Leif och fortsätter:

– Men det är vad det. Det är avklarat, det är gjort, det var väldigt trevligt och fint på alla sätt och vis. Men nu är jag nöjd. Jag gör Youtube-kanal istället.

Har du lagt tv-karriären bakom dig nu?

– Ja eller nej det kan ju hända att det kommer en och annan förfrågan, det har det ju gjort. Men jag har tackat nej till en del och jag tror att jag inte varit med i något mer sedan jag slutade där.

FOTO: YLWA YNGVESSON / XP / TT, Karin Törnblom/TT

Annons