ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Så mycket tjänar man som julvärd i SVT – orden om pengarna

24 dec, 2023 
Julvärdar
David Batra är årets julvärd i SVT och firar därför julen i tv-huset istället för hemma med familjen.
Men vad får man egentligen för peng för att vara julvärd?
Nu avslöjar en av de tidigare värdarna hur det ligger till med arvodet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Årets julvärd David Batra ger sig själv låga betyg inför julaftonBrand logo
Årets julvärd David Batra ger sig själv låga betyg inför julafton

Att vara julvärd i SVT är ett uppdrag som de flesta bara får drömma om men för några blir det verklighet att ta sig an uppdraget. I år är det David Batra, 51, som fått det prestigefyllda uppdraget.

Någon som haft rollen som julvärd tidigare är Lasse Kronér, 61, han var tittarnas guide i rutan redan 2008.

– Jag tyckte att när jag fick så borde vi köra på att jag alltid skulle vara det, säger Lasse till Hänt och fortsätter:

– Arne Weise var så magiskt stor, han gjorde detta under 30 år och när Arne då skulle sluta så var det kanske för att ingen skulle komma in och få det oket efteråt. Så det är nog därför man bestämde att det är en ny varje år, så går vi genom våra programledare, så tror jag att de har tänkt med det.

Annons

Lasse Kronérs stora lycka över att varit julvärd: ”En fantastisk grej att få göra”

Eftersom det varit en ny julvärd som valts varje år sedan Arne Weise har Lasse inte fått frågan om att ta sig an uppdraget igen sedan 2008. Däremot är han helt säker på att han hade tackat ja om i fall att frågan kom.

– Jag har varit en gång och är väldigt glad att ha fått göra det. Jag tyckte det var jättemysigt och fantastiskt att framförallt få vara med alla de som behöver tv-apparaten på jul. Det var en fantastisk grej att få göra.

Avslöjandet om pengarna till julvärden – så mycket tjänar de

Men vad får man då för att ge upp julplanerna med familjen för att istället fira julen i tv-huset. Jo, nu kommer Lasse Kronér med ett avslöjande om pengarna som julvärden tjänar.

Annons

– Det var inte det som lockade. Jag tror till och med att det var rätt dåligt betalt om jag ska vara ärlig. Om man jämför med vad man tjänar på andra grejer, så minns jag inte att det var mycket, säger Lasse.

Han fortsätter:

– Men åt andra sidan tar jag inga jobb på grund av ekonomi, då blir det inte roligt. Annars hade jag redan jobbat på TV4 för 20 år sedan såklart.

Det är stor skillnad mellan kanalerna?

– Ja så är det ju. Hade det spelat roll hade jag tagit någon av de sakerna som de ringt om.

FOTO: TT

Annons