BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

David Batra är julvärd i SVT 2023 – så reagerade familjen

14 nov, 2023 
Vem som blir årets julvärd 2023 i SVT står nu klart!
David Batra kommer att axla rollen kl 15.00 på julafton.
– Jag tänker att det ska vara ganska traditionellt, jag har till och med fått med Arne Weises gamla stol, säger Batra.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Babben tipsar: Så får du bästa stämning på julaftonBrand logo
Babben tipsar: Så får du bästa stämning på julafton

Att vara årets julvärd är kanske ett av de mest ärofyllda uppdragen man kan ta sig an. Klockan tre på självaste julafton så tänds det så välkända ljuset för att välkomna Kalle Anka.

Sedan 1959 har julvärden ägt rum i SVT och det är i princip en självklarhet för hela svenska folket att slå på tv:n klockan 15:00 på julafton och få se julvärden.

Spekulationerna inför julvärdsavslöjandet 2023

I flera veckor har det spekulerats i vem som blir årets julvärd och bland namnen som toppat betting-sidorna hittar vi Kristian Luuk, Farah Abadi, Mark Levengood, Carina Bergfeldt och Niklas Strömstedt.

Mark Levengood har berättat för Hänt hur känslorna gick kring om han skulle få frågan.

– Ja, alltså om jag skulle få frågan skulle jag nog allvarligt överväga det för jag tror att det hade varit en rolig uppgift, sa han till Hänt och fortsatte:

Annons

– Jag tycker att jag har fått göra så hemskt mycket olika saker i mitt liv, så det är inte så att jag går och tänker "varför får jag inte frågan?". Men om jag får frågan kommer jag att bli väldigt glad och jag kommer försöka göra det om det går.

David Batra blir julvärd i SVT 2023

Nu får det dock vara slut på spekulationerna. För nu står det klart vem som blir årets julvärd... David Batra axlar rollen! Det är första gången som han fått förfrågan.

– Jag tänker att det ska vara ganska traditionellt, jag har till och med fått med Arne Weises gamla stol, säger Batra.

På frågan om Batra tackade ja direkt svarar han:

– I princip ja, jag kollade med familjen, sen svarade jag ja!

För Hänt berättar Batra att det var självklart att säga ja.

– Ja, det var det faktiskt. Det känns som en stor ära och ett uppdrag som man verkligen vill göra. Och som en sån för mig som varit en ståuppkomiker hela sitt liv och så är det härligt att gå in på julens största scen och få sätta mig, säger David.

Annons

Hur känns det att de ska fira utan dig?

– Ja, det är man inte van vid. Men jag tänker att det är en stor del människor som arbetar på julafton eller är själva av andra anledningar. Så det känns helt rätt, på något sätt, att göra det i direktsändning och vara hela svenska folkets kompis.

Men att missa firandet med Anna och dottern, hur är det?

– Jag kommer hem på natten, så det är inte så att jag är borta i flera dagar. Jag har lite släkt och familj som ändå reser upp till Stockholm och bor hos oss några dagar. Så jag kommer hinna träffa nära och kära.

David Batra med familjen.

FOTO: Anders Wiklund/TT, Charlotte Brunzell/TT

Annons