ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Mark Levengood om att bli julvärd 2023: ”Ingen ska behöva vara ensam”

08 nov, 2023 
MARK LEVENGOOD
I flera veckor har det spekulerats om vem som blir julvärd i SVT 2023.
Nu kan Mark Levengood berätta hur han känner för uppdraget.
– Där tänker jag att jag skulle kunna göra jättemycket nytta, säger han till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mark Levengood om Jenny Strömstedts miss i NyhetsmorgonBrand logo
Mark Levengood om Jenny Strömstedts miss i Nyhetsmorgon

Vi går in i november och det är inte långt kvar tills julen står för dörren. Men hittills är det en stor fråga gällande högtiden som fortsatt lämnats obesvarad, nämligen vem som blir julvärd i SVT 2023.

Oddsen är satta och ett av namnen som cirkulerat i frågan är Mark Levengood, 59. Även låtskrivaren Plura Jonsson, 72, har nämnt honom som en kandidat han gärna ser tänder ljuset på julafton.

– Mark Levengood hade jag kunnat tänka mig som julvärd i år, sa han till Hänt nyligen.

Mark Levengood om att vara julvärd

När Hänt träffar Mark på bok-releasen av Henrik Johnssons bok Guldet berättar Mark hur han egentligen ser på saken.

– Ja, alltså om jag skulle få frågan skulle jag nog allvarligt överväga det för jag tror att det hade varit en rolig uppgift. Men samtidigt tror jag att det är så mycket som ska stämma in alltså, det måste vara jämt mellan män och kvinnor, jämt mellan olika åldrar, säger Mark.

Annons

Hittills har han inte fått frågan, men det är inget han är ledsen för eller så.

– Jag tycker att jag har fått göra så hemskt mycket olika saker i mitt liv, så det är inte så att jag går och tänker "varför får jag inte frågan?". Men om jag får frågan kommer jag att bli väldigt glad och jag kommer försöka göra det om det går.

Därför vill Mark Levengood vara julvärd

Under årens lopp har vi fått se julvärdar som bland andra Babben Larsson, 66, Tareq Taylor, 54, Lars Lerin, 69, Gina Dirawi, 32, Petra Mede, 53, Kalle Moraeus, 60, och Lasse Kronér, 60.

Det har varit lite delade åsikter kring uppdraget. Bland annat upplevde Kalle Moraeus att det var väldigt ensamt.

Men där tänker Mark Levengood annorlunda. Han gillar nämligen att hjälpa och finnas där för ensamma människor, något han gjort tidigare i sitt liv.

Annons

– Jag är lite överempatisk i min läggning och många av mitt livs bästa jular har jag tillbringat när jag jobbade i vården. För det är ju så många som är ensamma på jul. Vi försöker alltid bjuda in folk så att ingen ska behöva vara ensam, säger han till Hänt och fortsätter:

– Jag vet bara att under de jularna som jag jobbade i vården var jag väldigt lycklig. Jag tyckte att jag kom till nytta liksom. Där tänker jag att jag skulle kunna göra jättemycket nytta som julvärd i tv. Men den dagen och den glädjen, då tar vi beslutet.

FOTO: Janne Danielsson JAD, Karin Törnblom/TT

Annons