ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Hen blir årets julvärd 2023 – tar över uppdraget efter Babben Larsson

10 okt, 2023 
Tareq, Babben, Lars
Förra året fick vi se Babben Larsson som årets julvärd.
Men vem får det prestigefyllda uppdraget för julen 2023?
Oddsen har talat, här är Babbens ersättare!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför har Babben tackat nej till att vara julvärd tidigare årBrand logo
Därför har Babben tackat nej till att vara julvärd tidigare år

Kylan har kommit och julen närmar sig sakta men säkert. Men vem ska i år få den stora äran att bli julvärd i SVT? Snart är det dags för kanalen att avslöja vem som får hedersuppdraget i år.

Vem blir julvärd 2023? Babben Larssons första ord om

Förra året var det Babben Larsson, 66, som fick ta sig an uppgiften att leda julaftonssändningen. Babben hade då fått frågan i flera års tid men tackat nej flertal gånger på grund av att det inte passade in bra i tiden. Men julen 2022 var det dags, då tackade Babben ja och sändningen kom att bli väl uppskattad av tittarna. När Hänt frågade Babben vem hon hade velat se som sin ersättare svarade hon:

”Inga synpunkter”.

Första julvärden var Bengt Feldreich men år 1980 tog Arne Weise över och han styrde skutan ända till år 2002 då han gjorde sin sista sändning, med undantag från 1988, 1989 och år 1990. Det var alltså samma julvärd under många års tid men år 2003 blev det helt nya tider, därefter har det istället presenterats en ny julvärd varje år.

Annons

Året innan Babben Larsson var det Tareq Taylor, 54, som tog sig an uppdraget och där innan Lars Lerin, 69.

Hen blir årets julvärd 2023 enligt oddsen

Men vem blir det då i år? Nu har Betsson satt oddsen, och just för tillfället verkar det stå emellan fem personer. Det finns däremot en favorit som har lägst odds på 6.0 och det är nämligen Niklas Strömstedt, 65.

Kanske är det helt enkelt så att vi får Niklas tända ljuset på julafton, iallafall om oddsen får bestämma. Men några andra kandidater som finns med i listan är Carina Bergfeldt, Jesper Rönndahl, Farah Abadi och Linnea Henriksson.

När Hänt når SVT vill de dessvärre inte avslöja när exakt julvärden kommer att presenteras.

”Vi kommunicerar tyvärr inte ut vilket datum julvärden presenteras, utan när vi vet vem det blir presenterar vi detta. Jag får därför be er att hålla utkik lite längre fram”, skriver marknadsdesken i ett mejl till Hänt.

Årets julvärd odds
Foto: Betsson

FOTO: TT, SVT

Annons