ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Därför stoppas Lasse Kronér från att vara julvärd i SVT 2023: ”Så är det nog”

13 okt, 2023 
Lasse Kronér Babben Larsson
Lasse Kronér väntar sig inte få frågan om att vara julvärd i SVT 2023. Här är anledningen till varför!
– Så är det nog..., säger Lasse till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Dotterns starka känslor efter Lasse Kronérs medverkan i The islandBrand logo
Dotterns starka känslor efter Lasse Kronérs medverkan i The island

Vem ska frågan om att bli julvärd i år? Det är en fråga som många ställer sig just nu. Förra året fick Babben Larsson, 66, hedersuppdraget och hennes insats hyllades rejält av tittarna.

Oddsen för vem som blir julvärd i år har nu kommit och hittills toppar Niklas Strömstedt. Om det är han eller någon annan som får frågan av SVT återstår att se, men en sak som är säker är att det inte ser ut att bli Lasse Kronér, 60.

Lasse Kronér om varför han stoppas från att bli julvärd

I en intervju med Hänt berättar nu Lasse för Hänt om varför han inte väntar sig att få frågan, det ser nämligen inte ljust ut alls för Lasse som redan varit julvärd 2008.

– Jag tyckte att när jag fick så borde vi köra på att jag alltid skulle vara det, säger Lasse till Hänt.

Annons

Skulle du ens kunna få frågan igen?

– Arne Weise var så magiskt stor, han gjorde detta under 30 år och när Arne då skulle sluta så var det kanske för att ingen skulle komma in och få det oket efteråt. Så det är nog därför man bestämde att det är en ny varje år, så går vi genom våra programledare, så tror jag att de har tänkt med det.

Så frågan har inte kommit igen?

– Nej, den har jag inte fått och jag tror inte de kommer göra så. Men om de skulle göra så skulle jag absolut tacka ja direkt.

Lasse Kronér som julvärd
Lasse var julvärd 2008. Foto: TT

Lasse fortsätter:

– Jag har varit en gång och är väldigt glad att ha fått göra det. Jag tyckte det var jättemysigt och fantastiskt att framförallt få vara med alla de som behöver tv-apparaten på jul. Det var en fantastik grej att få göra.

Babben tipsar: Så får du bästa stämning på julaftonBrand logo
Babben tipsar: Så får du bästa stämning på julafton

Traditionen i SVT – julvärdarna genom åren

Den allra första julvärden var Bengt Feldreich men år 1980 tog Arne Weise över och han styrde skutan ända till år 2002 då han gjorde sin sista sändning, med undantag från 1988, 1989 och år 1990. Det var alltså samma julvärd under många års tid men år 2003 blev det helt nya tider, därefter har det istället presenterats en ny julvärd varje år.

När Hänt når SVT med frågan om en person kan få vara julvärd två gånger svarar de.

”Vi kan varken bekräfta eller dementera det.”

FOTO: TT/SVT

Annons