LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Så mycket betalade Mariette och flickvännen för att bli gravida – se summan

10 jun, 2024 
Elvira Reer
Mariette Hansson och Isabelle Hansson
Nu berättar Mariette Hansson om den dyra kostnaden för IVF-behandlingen:
"En mindre förmögenhet", skriver hon på Instagram.
Annons
Mariettes mörkande om graviditeten under MelodifestivalenBrand logo
Mariettes mörkande om graviditeten under Melodifestivalen

Förra året fick Mariette Hansson och hustrun Isabelle ”Bell” Hansson tillökning i familjen med dottern Della. Förutom dottern har paret en gemensam son, Dante, medan Bell också har ett barn från en tidigare relation.

Mariette blev känd under hennes medverkan i Idol 2009. Sedan dess har hon dessutom deltagit fem gånger i Melodifestivalen, där hon tagit sig hela vägen till final vid fyra gånger.

Mariette och Bell om planer på fler barn

Tidigare i år träffade Hänt Mariette på röda mattan under galan Årets Mama. Då berättade hon att det var för tidigt för att veta om hon skulle skaffa fler barn. Vilket kanske inte är så konstigt efter den krävande IVF-resan de genomgick för att välkomna sin dotter. Mariette och hennes flickvän har delat med sig av förloppet på sina sociala medier.

”Flera IVF och 9 månaders konkande och ut kommer en överentusiastisk & speedad mini version av min fru…”, skrev Mariette i ett inlägg på Instagram efter att dottern öddes.

Annons

Betalade över 70 000 kronor för IVF-behandling

Efter den intensiva resan berättar nu Mariette hur mycket och flickvännen betalade för att bli gravida.

"Här är mina favorit smygbilder på min fru när hon försöker övertala sig själv att den mindre förmögenhet vi lagt på att skaffa våra barn var värt det (IVF)," skriver Mariette i ett inlägg på Instagram.

Som svar på en kommentar avslöjar hon att den höga prislappen för IVF-behandlingen, ligger på hela 70 000 kronor per försök.

"Jag gillar inte att prata pengar och det är ju lite olika, men ett IVF försök kostar ca 60-70 000...då är inte utplock av ägg mediciner etc inräknat.", skriver hon.

Enligt 1777 får man på de kliniker som är kopplade till regioner lov att göra ett begränsat antal IVF-försök. Hur många behandlingar man får göra varierar mellan olika regioner. Flera av regionerna erbjuder tre försök.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

FOTO: Instagram skärmdump/TT

Annons