LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Så många följare har Margaux Dietz förlorat på sociala medier

16 aug, 2023 
Johanna Talamo
Margaux Dietz
Margaux Dietz har minst sagt hamnat i blåsväder de senaste åren. Hon mottog stark kritik efter att ha filmat en utslagen man utanför sin ytterdörr.
Utöver förlorade samarbeten och intäkter så har även följarna på hennes Instagram minskat – läs här hur många det gäller!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Margaux Dietz om sommarplanerna med sonen Arnold: ”Inte en…”Brand logo
Margaux Dietz om sommarplanerna med sonen Arnold: ”Inte en…”

Innan skandalen så ansågs Margaux Dietz vara en av Sveriges mest hyllade influencers. Med ett stort antal personer som följde henne på sociala medier och frekvent arbete med olika samarbeten och annonsörer.

Tillsammans med ex-fästmannen Jacob Liebermanns har hon sonen Arnold, 6 och efter kritikstormen har hon valt att lägga ner sin Youtube-kanal men hon är återigen aktiv på sin Instagram.

Kritiken mot Margaux Dietz efter händelsen i trapphuset

Det var efter att Margaux valde att publicera en video på Youtube där hon filmade en sovandes och blåslagen man utanför sin dörr som hon mottog stark kritik.

I filmen lät Margaux sin son peta på mannen och hon valde att ringa sin personliga tränare för att be om råd, istället för att ringa polisen direkt.

Klippet spreds som löpeld och blev snabbt viralt vilket resulterade i stark kritik som rasade in mot Margaux.

Därefter valde flera företag att avbryta samarbetet med henne. Många krävde dessutom att alla spår av deras tidigare samarbeten skulle rensas bort. Detta då de inte ville förknippas med influencern.

Annons

Efter publiceringen valde Margaux att gå ut med en offentlig ursäkt på sin Instagram där hon skrev.

”Jag förstår kritiken, tar till mig av den och vill förbehållslöst be om ursäkt. Mot alla mina medmänniskor, följare och samarbetspartners har jag ett ansvar. Jag har brustit i det ansvaret”, skrev Margaux då.

Men då ursäkten inte verkade mottas valde Margaux att ta en paus. En månad efter att klippet börjat spridas släppte hon sedan en dokumentär vid namn Kan vi förlåta Margaux? på SVT.

I dokumentären talade hon ut om händelsen förklarade även att hon förstod att publicering var fel, men att drevet det orsakade chockade henne.

– Jag vet att jag har gjort fel, jag vet det. Jag känner liksom kritiken. Men hatet som föds ur ett drev är det sjukaste jag har varit med om, sade hon.

Så många följare har Margaux Dietz förlorat

Efter att ha gästat Janne Josefssons podd Oväntat besök, förklarade Margaux att hon inte lockas av tanken att gå tillbaka till sitt liv som influencer – åtminstone inte till den grad hon tidigare varit det.

Annons

– Jag känner att jag absolut inte vill gå tillbaka till att exploatera hela mitt liv. Jag har slutat också att visa min son helt i sociala medier. Och så känner jag att jag inte vill jobba på samma sätt som influencer längre, sade hon då.

Men på senare tid verkar beslutet ha ändrats då hon uppdaterar frekvent med glimtar från livet med sonen, hon har även ett stort antal följare i dagsläget – cirka 300 000.

Men videon i trapphuset var ändå startskottet för en kritikstorm kring Margaux Dietz som ledde till att hon förlorade flera samarbeten, annonsörer och inte minst följare.

Enligt Nyheter24 tappade hon flest följare i november i fjol men minskningen fortsatte även månaderna som följde. Antal personer som valt att avfölja Margaux efter händelsen landande tillslut på 44 882 stycken.

FOTO: Instagram/Karin Törnblom/TT

Annons