ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Nu bryter Margaux Dietz tystnaden efter kritikstormen

23 dec, 2022 
Margaux Dietz
För ett tag sedan publicerade influencern Margaux Dietz en video på en sovande man utanför hennes dörr.
Filmen spreds snabbt och kritiken rasade in, flera företag valde även att avbryta sitt samarbete med influencern.
I den nya SVT dokumentären Kan vi förlåta Margaux? väljer hon nu att tala ut.
Annons
Margaux Dietz om sommarplanerna med sonen Arnold: ”Inte en…”Brand logo
Margaux Dietz om sommarplanerna med sonen Arnold: ”Inte en…”

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det var i början av november som influencern Margaux Dietz, 32, valde att publicera en video på Youtube där hon filmade en sovandes och blåslagen man utanför sin dörr.

Hon lät även sin son peta på mannen och istället för att ringa polisen direkt så valde hon först att ringa sin personliga tränare. Klippet spreds fort och blev genast viralt och kritiken rasade in mot influencern.

Nu väljer Margaux Dietz att tala ut om händelsen för första gången i den nya dokumentären Kan vi förlåta Margaux?.

Flera företag valde att bryta med Margaux Dietz

Kort efter händelsen valde flera företag att avbryta samarbetet med Margaux. Flera bröt inte bara samarbetet utan krävde även att alla spår av deras tidigare samarbeten skulle rensas bort. Detta då de inte vill förknippas med influencern.

Annons

I samma veva valde även Margaux att gå ut med en offentlig ursäkt på sin Instagram.

”Jag förstår kritiken, tar till mig av den och vill förbehållslöst be om ursäkt. Mot alla mina medmänniskor, följare och samarbetspartners har jag ett ansvar. Jag har brustit i det ansvaret”, skrev Margaux då.

Margaux Dietz talar ut i nya dokumentären

Men ursäkten gav inte någon effekt och Margaux valde då att ta en paus. Nu har har det ekat tomt från influencern och hennes sociala medier har stått stilla – fram tills nu.

I SVT:s nya dokumentär Kan vi förlåta Margaux? talar hon ut för första gången om händelsen, all kritik och hur livet ser ut idag.

– Det har gått en månad exakt idag sedan publiceringen och det första jag gjorde var att stänga av mobilen eftersom det ringde hundra samtal i timmen. Jag tog bort Instagram och jag tog bort internet på telefonen, säger Margaux.

Influencern berättar även att hon vet att hon har gjort fel och att drevet som blev efter publiceringen är det sjukaste hon har varit med om. Margaux spenderar även mycket tid hemma sedan händelsen.

Annons

– Jag vet att jag har gjort fel, jag vet det. Jag känner liksom kritiken. Men hatet som föds ur ett drev är det sjukaste jag har varit med om.

Margaux Dietz om kritiken efter publiceringen

I dokumentären får vi se Margaux bjuda hem sin bästa vän Maximilian där vännerna går igenom hela händelseförloppet. De pratar även om all kritik som har strömmat in och hur jobbigt Margaux tycker att det är med hatet som hennes familj har fått.

– Det här filmades ju 15 oktober och publicerades 3 november. Mellan filmningen och publiceringen så fick jag också mer information. Jag visste att han mådde bra och visste vem han var, säger Margaux.

Margaux Dietz
Margaux Dietz med sin vän Maximilian.

Hon forsätter att prata om all kritik som har rasat in mot henne och familjen. Även Max berättar om hatet som han har fått utstå och hur han ser på allt som har skett.

Annons

– Nu är det här en del av mig känns det som. Jag har också tänkt så mycket på er, att ni ska få skit för vad jag har gjort. Det känns så orättvist, säger influencern och fortsätter:

– Det sista jag vill är att tycka synd om mig själv, för jag tycker inte synd om mig själv. Det är bara att mina vänner har fått utstå hat och min familj.

Margaux Dietz om att bli förlåten efter drevet

Margaux förklarar även att hon trodde först att det var just Maximilian som låg utanför hennes dörr eftersom de hade kommit överens om att han kanske skulle sova hos henne kvällen innan. Influencern berättar även att det var därför hon inte ringde polisen direkt eftersom hon var helt säker på vem det var.

Du började filma och trodde att det var Max, men fortsatte du filma när du visste att det var en annan person?, frågar intervjuaren.

– Allt gick så snabbt och jag ringde polisen och sen Boris och sa att jag var sen och ringde sedan polisen igen, svarar Margaux.

Annons

Först klipper ni sen tittar ni på det alla fyra, var det någon som reflekterade över att här ligger det en man som jag inte känner och som kommer att exponeras i den här filmen?

– För mig har det blivit så transparent att visa upp hur mina dagar är. Och det här är en konstig sak som hände i mitt liv. Jag filmade min förlossning jag filmar liksom allt som händer. Vi visste att man ska blurra och inte visa vem personen är. Men vi alla visste hela storyn, svarar hon.

Margaux Dietz
Margaux Dietz med sin mamma i dokumentären.

På frågan om vad hennes största misstag i situationen var svarar hon:

– Jag känner att jag värderade det fel. Och jag måste också fundera på, framför allt för mig själv: vad ska jag filma? Var går gränsen? Jag känner att jag bara vill be om ursäkt och bara lägga mig platt. Men problemet är att i såna här lägen går det knappt att be om ursäkt, det eldar bara på ännu mer.

Kommer du att bli förlåten?

– Jag tycker att det är svårt att säga vad någon annan ska tycka eller att göra. Alla får tänka själva om de vill förlåta mig eller inte.

Hänt har sökt Margaux Dietz för en kommentar.

FOTO: SVT

Annons