margaux dietz

Margaux Dietz tar avstånd – därför försvinner hon: ”Absolut inte”

Margaux Dietz.

Margaux Dietz tog en paus från sociala medier förra året.
Nu kommer hon med ett dystert besked om framtiden.
– Jag känner att jag absolut inte vill gå tillbaka till att exploatera hela mitt liv, säger hon i podcasten Oväntat besök.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Margaux Dietz om sommarplanerna med sonen Arnold: ”Inte en…”
0:23

Efter reklamen: Margaux Dietz om sommarplanerna med sonen Arnold: ”Inte en…”

(0:23)

Slå på ljud

Det var i höstas som Margaux Dietz, 32, hamnade i blåsvädret då hon filmade en man som påstods vara medvetslös utanför hennes dörr. Efter den stora kritikvågen som följde, bad Margaux om ursäkt på sin Instagram.

”Jag förstår kritiken, tar till mig av den och vill förbehållslöst be om ursäkt. Mot alla mina medmänniskor, följare och samarbetspartners har jag ett ansvar. Jag har brustit i det ansvaret”, skrev Margaux då.

Margaux Dietz om mediadrevet

Efter en månads tystnad valde Margaux att tala ut om händelsen. I dokumentären Kan vi förlåta Margaux? på SVT. Berättade hon för första gången om allt hon hade varit med om, och att hon tvingades stänga av telefonen och radera sina sociala medier.

– Det har gått en månad exakt idag sedan publiceringen och det första jag gjorde var att stänga av mobilen eftersom det ringde hundra samtal i timmen. Jag tog bort Instagram och jag tog bort internet på telefonen, säger Margaux.

Vidare i dokumentären berättade Margaux att hon förstod att publicering var fel, men att drevet det orsakade chockade henne.

– Jag vet att jag har gjort fel, jag vet det. Jag känner liksom kritiken. Men hatet som föds ur ett drev är det sjukaste jag har varit med om.

Margaux Dietz tar avstånd från sociala medier

När hon nu gästar Janne Josefssons podd Oväntat besök, får hon frågan om vad som väntar framöver. Margaux förklarar då att hon inte lockas av tanken att gå tillbaka till sitt liv som influencer – åtminstone inte till den grad hon tidigare varit det.

– Jag känner att jag absolut inte vill gå tillbaka till att exploatera hela mitt liv. Jag har slutat också att visa min son helt i sociala medier. Och så känner jag att jag inte vill jobba på samma sätt som influencer längre.

Hon tänker tillbaka på pausen hon fick tiden efter kritikvågen och menar att hon har fått se branschen från ett annat perspektiv.

– Jag fick ju den här pausen och nu när jag tittar på branschen så är det med andra ögon, och jag känner att jag vill ju självklart fortsätta att kunna och påverka på ett positivt, men inte kanske heller ha bara det som inkomst. Utan mer uppdatera vad man faktiskt kan göra och sen visa det på sociala medier, än att mitt huvudfokus ska vara att lägga rabattkoder och sälja produkter.

FOTO: Johan Jeppsson/TT, Eva Edsjö EVED/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN