LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Så lever Robinson-Leif Svensson i dag med fästmön Anna Gunnarsson

16 apr, 2021 
Emil Karlsson Lagnelius
Robinson-Leif Svensson och fästmön Anna Gunnarsson.

Hur lever Robinson-legendaren Leif Svensson i dag? Här berättar han om sitt nya liv.
✔︎ Så träffade han kärleken: ”Jag jobbade för att få henne i fem år”.
✔︎ Fick sparken som pojklagstränare – ger sin version: ”Lite chockartat”.
✔︎ Avslöjar drömmen om Robinson-comeback: ”Alla dagar i veckan”.

Annons
Svenska kändisarna du kanske glömt var med i RobinsonBrand logo
Svenska kändisarna du kanske glömt var med i Robinson

Leif Svensson, 49, har varit med i Robinson tre gånger och tävlat mot Mikael ”Soldoktorn” Sandström. För Hänt berättar han om livet långt borta från rampljuset.

✔︎ Det här är Leif Svensson

Ålder: 49.
Bor: Lindesberg utanför Örebro.
Familj: Fästmön Anna Gunnarsson, 49, tvillingarna Alfred och Maja, 17.
”Alfred är lovande målvakt i Falu IF och går hockeygymnasium i Falun. Maja är landslagsgymnast i rytmisk gymnastik”.
Yrke: Snickare.

Läget, Leif?

– Bra. Jag har samma jobb, familj och liv som när jag var med i Robinson första gången.

Följer du årets Robinson?

– Jag kan titta ibland, men kan inte handlingen. Det var några år som man tappade bort konceptet, men på senare år har det blivit bra igen.

Du blev förknippad med Sverige-tröjan du aldrig tog av dig. Vad var grejen?

– Jag är väldigt hemkär och det var ett sätt att knyta an till hemmet och påminna mig om att det finns något att komma hem till.

Vilka är starkaste minnet?

– Det var nyss ett radioreportage om Pål Hollender, som är producent för nya tv-serien om Lasermannen. Han är så brutalt duktig och då tänkte jag på hur många fascinerande människor jag lärt känna genom Robinson.

Annons

Jag menade något du själv har gjort?

– Jag hade sett alla säsonger innan och före mig hade ingen lyckats göra upp eld utan tändstål. Men jag lyckades. Det filmades, men sändes tyvärr aldrig, det var lite tråkigt. Jag lyckades även göra en varanfälla och fångade en, det är heller ingen annan som klarat.

Hur lyckades du med elden?

– Det var med bambu. Jag frågade inhemskt folk hur man skulle göra. Jag höll på flera veckor innan det lyckades.

Andra året lämnade du tävlingen med hänsyn till din fästmö Anna. Vad hände?

– Jag hade knappt landat efter första Robinson när jag fick förfrågan att vara med igen. Men plötsligt blev upplägget i tävlingen att vi skulle sitta ihop två och två och jag parades ihop med Madeleine Råå. Anna var då gravid hemma och för mig kändes det inte rätt. Visst, det kanske var en överreaktion så här i efterhand.

Madeleine Råå och Mikael Sandström i Robinson 2003.
I Robinson 2003 skulle Leif paras ihop med Madeleine Råå, som här ses med Mikael ”Soldoktorn” Sandström.

Ångrar du dig i dag?

– För mig handlar Robinson som att bygga fällor, samla mat och överleva och jag tyckte att tv-underhållningen blev för stor jämfört med mitt eget koncept. Kanske var det ett felbeslut eftersom jag senare fick reda på att vi inte skulle sitta ihop så länge.

Annons

– Men om jag säger så här: Anna är det bästa som har hänt mig i hela mitt liv. Hade hon hamnat i samma situation hade jag önskat att hon hade gjort samma sak för mig. Jag skulle inte vilja sitta och titta på hur hon sitter ihop med någon annan på andra sidan jordklotet.

✔︎ Leif Svenssons tre Robinson

◼️ Robinson 2002:
Blir en stor profil i sin Sverige-tröja, men åker ut strax innan finalen och slutar femma. ”Jag var där i alla dagar utom två. Jag är nöjd med det”, säger han i dag.

◼️ Super-Robinson 2003:
När Leif får veta att han ska paras ihop med Madeleine Råå väljer han att lämna tävlingen självmant – med hänsyn till sin flickvän Anna Gunnarsson. ”Robinson utgör två månader av mitt liv. Med Anna ska jag leva resten av livet”.

◼️ Robinson – revanschen 2012:
Med bara fem dagar kvar till att kunna bli slutsegrare blir Leif diskvalificerad på grund av brott mot säkerhetsreglerna. Trots besvikelsen förstår han beslutet.
”Jag tog min flotte, jag var ute och fiskade, jag gick iväg på natten, jag har provat frukter enligt överlevnadshandboken, men produktionen har en viss ram”.

Vad tyckte Anna då?

– Att det var onödigt av mig, haha.

Leif om kärleken till Anna

Hur träffades ni en gång i tiden?

– Det går inte ens att berätta.

Försök.

– Om du gör en skala ett till tio och så har du en tiopoängare – där är Anna. Jag jobbade för att få henne i fem års tid. Hon var nämligen ihop med annan kille. Men jag är riktigt jävla envis och trägen vinner. Jag hjärntvättade henne och till slut gav hon upp...

Robinson-Leif och fästmön Anna Gunnarsson 2003.
Leif med Anna och nyfödda tvillingarna 2003.
Robinson-Leif Svensson med familjen.
Leif med fästmön Anna och barnen Alfred och Maja i dag.

Varför är Anna så bra?

– Hon är snygg, sexig, intelligent och attraherar mig på alla plan. Och så är hon lagom lugn för en idiot som jag.

Annons

Ni förlovade er på Robinson-ön?

– Ja, 2002. De anhöriga fick komma ner och då friade hon.

När gifter ni er?

– Vi ska väl ta tag i det när vi får tid.

Om hon friade för 19 år sedan ligger det lite på dig va?

– Haha, barnen brukar tjata på mig. Men vad var det E-Type sa, att det är resan till målet som är grejen, inte själva målet. Gör man färdigt allt har man ju inget att se fram emot.

Tillbaka till Robinson. 2003 tävlade du mot Soldoktorn va?

– Ja, Micke Sandström och några till kom in som utmanare mot oss veteraner. Han framstod som kunnig och atletisk och var en tuff utmanare.

Sen fick du chansen en tredje gång i Robinson – revanschen 2012. Men då diskades du.

– Tidigare hade jag varit naiv och trott att bästa Robinson vinner. Men så är det inte, utan det är bäst tv-underhållning som vinner. 2012 tänkte jag att nu ska jag åka ner och tävla alla tävlingar fullt ut och se hur långt det bär. Till slut diskade de mig efter att jag hade tassat på gränsen flera gånger. Men jag hade en fantastisk upplevelse.

Annons

På senare år har det inte skrivits så mycket om dig, men 2015 rapporterade Expressen att du hade fått sparken av Lindlöven som pojktränare eftersom du var för hård. Vad hände?

– Då sa jag att jag inte ville kommentera med respekt för barnen. Jag hade inget behov av att försvara mig. Men i dag kan jag säga att jag hade en ambition att göra något bra och då tränade vi hårt, ja. Men det var inga militäriska metoder. Jag ställde samma krav som man gör i storklubbarna och det blev lite chockartat för några i en liten klubb som Lindlöven. Några föräldrar tyckte att vi tränade för mycket och för hårt och gnällde till styrelsen.

Så du fick sparken?

– Ja, men jag menar att jag hade grabbarna med mig. Klubben tappade sedan hela laget till Guldsmedshyttan där de blomstrade. Det finns ju fakta på att Örebros bästa prestation någonsin i tv-pucken är 03:orna. Sju-åtta spelare i den truppen var såna jag hade tränat.

En sista fråga om Robinson. Hur ser du på att vara med igen?

– Jag åker alla dagar i veckan! Men då åker jag på mina villkor, som senast.

Foto: TT & Privat

Annons