LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Maria Bild försvann efter succén i Let's dance – så lever hon i dag

06 okt, 2021 
AvLina Arvidsson
Maria Bild (tidigare Karlsson) med Måns Zelmerlöw i Let's dance och med maken Andreas Bild.
Här berättar ”Let's dance-Maria” om sitt nya liv.
✔︎ Har gift sig med kände fotbollsstjärnan: ”Han förstod inte alls”.
✔︎ Avslöjar – därför lämnade hon Let's dance efter åtta år.
✔︎ Framtidsplanen: ”Det är jättehärligt”.
Annons
Minns du kärleksparen från Let's DanceBrand logo
Minns du kärleksparen från Let's Dance

Dansaren Maria Bild (tidigare Karlsson), 46, var med i den allra första säsongen av svenska Let's dance, 2006, och vann tävlingen i lag med Måns Zelmerlöw. Åtta år senare gjorde hon sin sista säsong, med Patrik Sjöberg.

✔︎ Det här är Maria Bild

Ålder: 46.
Bor: Saltsjö-Boo.
Yrke: Dansare och träningsinstruktör.
Familj: Maken Andreas Bild, 50, barnen Selma, 13, Cornelia, 10, Lukas, 4.

Hej Maria! Vad gör du idag?

– Jag jobbar med dans och träning. Jag har mitt eget företag där jag undervisar lite dans, men mest olika träningsformer. Sedan gör jag event, träningsresor och sådant. Det börjar rulla på ordentligt nu efter pandemin. Det har ändå funkat ganska bra i och med att jag undervisar barn och de har fått gå i skolan och inte drabbats jättehårt av restriktionerna. Events och så låg nere under en period, men sedan kunde vi köra med åtta personer. Man har fått anpassa sig.

Du slutade i Let's dance 2014. Vad minns du från din tid i programmet?

– Jag tänker på det som en jätterolig tid. Framför allt är det alla möten med människor som jag tar med mig. Jag har fått lära känna olika personligheter och fått ta mig an olika sorters utmaningar som jag har ställts inför. En väldigt, väldigt rolig tid.

Maria Bild (Karlsson) med Måns Zelmerlöw i Let's dance 2006.
Maria med Måns Zelmerlöw i Let's dance 2006.

Vem var din favoritdanspartner?

– Jag får säga Måns Zelmerlöw. Det var första året med Let´s dance och allt var nytt. Ingen visste vad Let´s dance var, allra minst vi själva. Det var ett väldigt speciellt år på det sättet. Sedan var det kul att få vara med på Måns resa var också. Han hade kommit femma i Idol tidigare, men han var ganska okänd ändå. Det var ju ingen som visste att han kunde dansa, men så visade det sig att han var värsta talangen. Det var roligt att få vara med om det. Han var väldigt härlig och rolig.

Annons

Marias svåraste danspartner? Peter Wahlbeck

Let's dance hade redan då en stor tv-publik. Hur tänkte du kring det?

– Jag tänkte aldrig på den stora publiken, det var som en vanlig danstävling för mig. Många av oss tänkte att det var en danstävling, under programmets gång insåg vi att det var precis lika mycket en popularitetstävling. Det blev mer tydligt efteråt. Plötsligt visste alla vad pardans och tävlingsdans var. Jag minns att jag nästan blev lite sur, för jag kämpat och tränat och vunnit SM fyra gånger och ingen hade en aning om vad tävlingsdans var. Men så gick man och vann Let's dance som var ett underhållningsprogram och då visste folk. Det var lite orättvist på ett sätt. Men det är bra för dansen som sport, det har fått ett jättegenomslag.

Maria Bild (Karlsson) med George Scott 2009.
Maria med danspartnern George Scott 2009.
Maria Bild (Karlsson) med Peter Wahlbeck i Let's dance 2010.
Maria med danspartnern Peter Wahlbeck 2010.
Maria Bild (Karlsson) med Patrik Sjöberg 2014.
Maria avslutade sin Let's dance-era med Patrik Sjöberg 2014.

Vem var den svåraste personen att dansa med?

– Peter Wahlbeck var en utmaning. Han trodde inte att han behövde lägga ner så mycket tid, han lyssnade inte när jag sa att vi behövde träna. Han trodde vi kunde börja träna senare, längre in i programmets gång. Så det blev lite kort tid där. Men jag har träffat honom efteråt och pratat om det, och han ångrade att han inte lyssnade på mig och att han inte la ner mer tid.

Annons

Varför slutade du i Let's dance?

– Jag fick inte frågan mer. Så var det med det. De ville väl byta och förändra och föryngra.

Du är gift med tidigare fotbollsstjärnan Andreas Bild sedan 2009. Hur träffades ni?

– Vi träffades när Andreas jobbade som idrottslärare i Bromma. Då var jag där och hade dans med eleverna i vecka. Jag var bland annat med på hans lektioner, så vi lärde känna varandra ganska bra under veckan. Men han var inte jättemottaglig, han förstod inte alls mina signaler. Men vi träffades efteråt och sprang tillsammans några gånger, för vi bodde nära varandra. Sedan gick vi ut tillsammans och på den vägen är det.

Maria Bild (Karlsson) med maken Andreas 2006.
Maria med Andreas Bild 2006, som tre år senare blev hennes make.
Andreas Bild.
Andreas Bild (till vänster) klappas om av lagkamrater under en match i allsvenskan 2000. Andreas har även två a-landskamper på meritlistan.

Både du och din make Andreas är ju aktiva personer. Hur möts ni i det i vardagen?

– Vi tränar aldrig tillsammans, men vi är en aktiv familj som är ute och gör saker hela familjen. Men han och jag tränar inte tillsammans. Det är svårt att få ihop det när båda jobbar och vi har tre barn. Då blir det inte att vi är borta samtidigt.

Vad händer för dig i framtiden?

– Nu har jag några träningsresor inplanerade. Till veckan åker jag till Portugal och direkt efter till Grekland. Det ska bli jättehärligt.

Foto: TT & Privat

Annons