Rumpchock, svartsjuka och tårar – här är alla skandaler i Let's Dance

NU GRATIS

Let's Dance har funnits i tio säsonger. Kommer du ihåg alla skandaler?

“Let’s Dance ” är tv-programmet som födde ordet “rumpchock”. I tio säsonger har vi sett våra idoler lära sig dansa. En del tycks vara föda med rytm i blodet, andra tycks vara födda med två vänsterfötter. Men alla tävlande har älskat tanken att likt Fred Astaire & Ginger Rogers sväva ut i en eldig rumba eller en svepande vals i glittriga och glamourösa kläder. Många hårda träningstimmar i studio och två timmars nervspännande direktsändning inför mångmiljonpublik sätter sina spår både i psyket och i kroppen. Lättklädda kroppar nära varandra lockar till mer än cha cha. Bakom kulisserna frodas otroheten, svartsjukan och kollapserna. Läkarteam finns ständigt på pass för att spjälka trasiga kroppar. Men här är behovet av terapeuter lika stor.

– Det liggs både här och där. Det är många som gör snedsteg, avslöjar en tidigare tävlande.

Romantik och sex

Många kärleksaffärer har startat genom programmet. Det blir mer eller mindre frivilligt en intim närkontakt när man dansar ihop. Anna Book, 46, som var med i den första omgången 2006, har tidigare berättat om sina erfarenheter:

– Det är oerhört sensuellt. Det är inget snack om det. Man är nära, tar på varandra. Man känner sig väldigt sexig och glad. Det är rätt tacky.

Även programledaren David Hellenius, 42, bekräftar otrohetsaffärerna:

– Naturligtvis har det hånglats i kulisserna hur mycket som helst.

Vinnarparet 2007, brottaren Martin Lidberg, 44, och Cecilia Ehrling, 32, blev ett par även privat och förlovade sig, men det kom aldrig till bröllop. Speedwayföraren Tony Rickardsson, 46, var med 2008. Bakom kulisserna träffar han Christina Samuelsson, som var danspartner till Ulf Larsson. Tony och Christina blev ett par och är i dag gifta och har barn tillsammans. Den mest omtalade bakom kulisserna-romans stod Laila Bagge, 44, och Niclas Wahlgren, 51, för 2009 då de blev tillsammans, gifte sig och fick barn. Ett förhållande som valsade runt i pressen innan sista dansen 2014.

Laila Bagge och Niclas Wahlgren blev kära under Let’s Dance.

Tony Rickardsson och Christina Samuelsson träffades bakom kulisserna under Lets Dance och är idag gifta.

Hjärnblödning och hjärtattack

Inför varje ny omgång måste de deltagande kändisarna genomgå en läkarundersökning som avgör om de kan orka med den tuffa träningen. I år sa läkarna nej till stackars Thorsten Flinck, 55, och det ska han kanske vara glad för med tanke på vad som hänt tidigare. 2009 var ett tufft år som slutade på sjukhus för två av kändisarna. Magdalena Graaf, 41, drabbades av kraftig huvudvärk och kördes i ilfart till sjukhus där hon hjärnröntgades och sedan akut opererades för en blödning i hjärnan. Under samma säsong drabbades Morgan “Mojje” Johansson, 44, av en hjärtinfarkt.

– Jag kan säga att “Let’s Dance” är det bästa som hänt mig. Hjärtinfarkten gjorde att jag vaknade till liv. Jag var fartblind, har han berättat senare.

Morgan “Mojje” Johansson fick en hjärtinfarkt.

Magdalena Graaf fick en hjärnblödning.

Tony Irving-hånet

Tony Irving, 50, är en lika älskad som hatad jurymedlem. Han älskar att leverera tuffa omdömen om de tävlande. Om Linda Lindorff, 45, har han sagt: “En spratteltant som inte visat någon utveckling alls”. När tittarna envisades med att rösta kvar skidesset Thomas Wassberg, 60, röt Tony: ” En gubbe med två vänsterfötter, dålig taktkänsla och en relativt charmerande personlighet”. Till Carolina Gynning, 38, sa han: “Du ska väl sluta sära på benen”. Från Marcus Birro, 44, fick han dock mothugg: “Jag tycker svansandet för Irving nått läskiga dimensioner. Alla inblandade ogillar honom och ändå står alla där som darrande rövslickare.”

Rumpchockerna

Rumpchock, troschock, nakenchock – kärt barn har många namn. Den första rumpchocken inträffade redan i premiärsäsongen då Tina Nordström, 43, ofrivilligt blottade sina svarta trosor efter ett misslyckat lyft av sin partner Tobias Karlsson, 39. Några år senare var det Laila Bagges tur, också det efter ett lyft som slutade med att klänningen åkte upp ovanför rumpan och stannade där. Incidenten, och rumpan, hamnade på kvällstidningarnas löp.

– Min son såg det och sa “mamma, ditt arsle är på löpet” inne i affären. berättade Laila några år senare.

Tobias Karlssons vilda lyft av Tina Nordström födde ordet rumpchock.

Nassim Al Fakir bjöd på en nakenchock…

och Hellenius kontrade med en rumpchock.

Brandebys vädjan

Varje säsong bjuder ofta på en folkkär person, lite till åren och inte speciellt dansant. Peppe Eng, 68, var den första, Thomas Wassberg den senaste. Frågan är dock om inte Lars Brandeby var den mest älskade, och samtidigt den minst danskunnige. Hur han än dansade röstade tv-publiken kvar honom i programmet. Själv tröttnade han på det hela och vädjade till tittarna att rösta ut honom. Till slut satt han sig igenom ett dansnummer på en stol och så småningom föll publiken till föga och såg till att han fick lämna programmet.

Lars Brandeby bad om folkets röster.

Svartsjukedramat

I takt med att pulsarna ökar på dansgolvet stiger svartsjukan hos den som inte får vara med i dansen. Det mest uppmärksammade svartsjukedrama inträffade 2012 där Maria Montazami, 51, bjöds upp av Kristjan Lootus. Hollywoodfrun Maria tillbringade många träningstimmar i Stockholm med partnern. Emellanåt reste hon hem till Los Angeles för att hinna umgås med maken Kamran och döttrarna. På en av dessa resor följde Kristjan med för att paret skulle hinna träna. Detta var något som herr Montazami inte uppskattade och uppslitande svartsjukegräl uppstod. Kristjan ringde hem till TV4 och bad om att få åka hem. Enligt uppgift hade Kamran synpunkter på hur nära hustrun Lootus stod och hur han höll i henne.

– Det var så mycket sårade känslor. Vi pratade massor och det var många tårar, berättade Maria några månader senare.

Maria Montazami make var inte nöjd med Kristjan och Marias relation.

Hemligheterna bakom kulisserna

Flera deltagare lugnar nerverna med att dricka sprit eller vin inför direktsändningarna.

– Det är inte bara vatten i petflaskorna, det kan jag säga, avslöjar en deltagare för Hänt.

******

Alla tävlande kändisarna i programmet ser ut att vara bästa kompisar. Men ju längre programmet lider desto mer osämja dyker upp, något Anna Book fick uppleva:

– För mig var det verkligen de två sista veckorna jättejobbiga, har hon sagt en tidigare intervju.

*******

Inte alla deltagande kändisar är idel solsken. Vittnesmål om divalater har sipprat ut.

– En gång hade vi en väldigt folkkär person som betedde sig som ett riktigt svin mot sin dansare. Var elak, kallade honom inkompetent och skällde ut honom, har en medarbetare berättat.

****

Naturligtvis ställer inte kändisar upp gratis. Enligt uppgifter från Expressen får deltagarna 15 000 per program och dansarna 3 000 per vecka. Men ibland lättar TV4 ordentligt på pungen för att få en eftertraktad kändis. Enligt samma källa fick Maria Montazami 100 000 kronor för själva träningsperioden och sedan 50 000 per program.

******

Många otrohetsaffärer har uppstått under programmets gång. De flesta av dessa har aldrig blivit offentliga. Laila Bagge berättade en gång för Expressen:

– Det enda jag kan säga är att det är mycket som händer bakom kulisserna som inte alla får reda på. det är som Las Vegas, det som händer i “Let’s Dance” stannar i “Let’s Dance.”

LÄS OCKSÅ: Samir om relationen till Sigrid: ”Vi tycker om varandra”

Foto: IBL

SENASTE NYTT!