Så lever Lasse Kronérs döttrar Amalia och Mathilda idag

18 sep, 2020 
Lasse Kronér
Lasse Kronér och ex-frun Christina Kronér har tillsammans två barn.
Döttrarna Amalia och Mathilda har nu vuxit upp och så här lever de idag!
Annons
Lasse Kronér misstänks ha drabbats av corona – Dobidoo stoppas
Lasse Kronér misstänks ha drabbats av corona – Dobidoo stoppas

Lasse Kronér, 57, är aktuell med ännu en säsong av SVT:s succéprogram Doobidoo. Inspelningarna av den 15:e säsongen kom dock inte att bli de enklaste. Efter att tre avsnitt hade spelats in med full publik i studion nåddes Sverige av pandemin och nya beslut var tvungna att fattas för produktionen. Inspelningarna pausades och det var länge oklart om det ens skulle kunna bli någon säsong. Men så blev fallet – efter en paus kunde Lasse och teamet fortsätta men till skillnad från de tre första avsnitten spelade de in utan publik.

För Lasses del blev det dock en dramatisk inspelningstid då han en dag plötsligt kollapsade i studion.

Plötsliga skilsmässan med Christina

År 1997 gifte sig Lasse med Christina Kronér men relationen fick sig ett slut när ex-makarna plötsligt ansökte om skilsmässa. För fem år sedan gick de skilda vägar men efter det ska dem ha fortsatt att ha en god relation till varandra.

Annons

– Min exfru och jag behöver inte interagera så mycket, det mesta är uppdelat. Hur vi har gjort för att komma hit vet jag inte riktigt och det finns nog inget facit, sa Lasse till Expressen 2017.

I samma intervju berättade han om hur han tagit sig vidare efter sorgen över den avslutade relationen.

– Att skriva musik har varit en extremt viktig del i detta. När jag skriver kan jag sortera in saker i lådor och fack. Det fungerar nog som läkemedel gör för vissa, eller som terapi.

Lasse och Christina fick tillsammans två barn – Mathilda och Amalia. Under döttrarnas uppväxt dök de då och då upp under offentliga tillställningar tillsammans med sina föräldrar, men det var inte allt för ofta.

Så lever Amalia och Mathilda idag

Idag har Lasses båda döttrar vuxit upp. Mathilda är 25 år gammal och under de senaste åren har hon fortsatt att synas till någon gång ibland på röda mattan tillsammans med sin pappa. Senast syntes hon på premiär 2015.

Lasse och dottern Mathilda
Lasse och dottern Mathilda på pemiär 2015. Foto: Karin Törnblom/TT

Mathilda har även visat sig ha ett stort intresse för sång och musik, precis som sin pappa. Tidigare har hon släppt musik som hon berättat om i en intervju med GP.

Annons

– Det har alltid varit musik för mig, jag började skriva låtar så fort jag lärde mig att skriva. På dagis stod jag i ett hörn och sjöng.

Amalia är 21 år gammal och har tillskillnad från sin syster valt att leva ett liv helt utanför rampljuset. Hon håller sina sociala medier privata för vänner och familj samt har hållit sig borta från offentliga tillställningar sedan 2013.

Lasse och dottern Amalia
Lasse och Amalia på premiär 2013. Foto: Fredrik Hessman/TT

FOTO: Bo Håkansson/TT/Jonas Hessman/TT

Annons