Lasse Kronérs egna ord om insjuknandet i SVT:s Doobidoo

Lasse Kronér

En ny säsong av SVT-favoriten Doobidoo har premiär under fredagskvällen.
Nu avslöjar Lasse Kronér att han plötsligt föll ihop i studion under inspelningarna.
– Jag har inget minne av de här programmen. Allt var ett mörker, säger han till Aftonbladet.

Under förra året kom beskedet att SVT:s succéprogram Doobidoo skulle komma tillbaka med ingen mindre än Lasse Kronér i spetsen. I hela 14 säsonger har SVT-programmet funnits på kanalen och nu är det dags för ytterligare en säsong. Beskedet togs glatt emot av tittarna som sedan dess har längtat efter den nya säsongen. Under fredagskvällen är det dags för premiär och i det första avsnittet av tävlar Babben Larsson och Tobias Persson mot Gunilla Backman och Kalle Moraeus.

Plötsliga förändringen av SVT-succén

I vintras var det dags för inspelningarna att dra igång. Hela tre avsnitt hann spelas in med full publik i studion – innan programmet tvingades göra drastiska ändringar. Pandemin slog till och programmet kunde då inte längre ha några åskådare på plats. I avsnitt fyra av säsongen syns därför studion plötsligt tom.

Men länge var det oklart om det ens skulle bli någon säsong av SVT-favoriten. Doobidoo-inspelningarna hade som sagt precis kommit igång när pandemin nådde Sverige, vilket ledde till en hel del utmaningar för produktionen.

– Studion fick stå en månad, i väntan på att se hur det utvecklade sig. Av de gäster som var bokade var det många som också blev sjuka, och andra ville inte utsätta sig för smittorisken. Det blev ett jäkla pusslande, säger Lasse Kronér till Aftonbladet.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Lasse Kronérs sjukdomskamp i studion

Inte nog med att det behövdes göras förändringar så drabbades Lasse Kronér själv plötsligt att viruset. Efter att ha tillfrisknat beslutade han sig för att fortsätta inspelningarna – även om kroppen var märkbart trött av sjukdomstiden han precis hade genomgått.

– Jag har inget minne av de här programmen. Allt var ett mörker. Jag var sliten fram till för bara två veckor sedan, så lång tid har det tagit, säger Lasse.

Faktum är att Lasses kropp till och med la av mitt under inspelningarna. Nu berättar han om den dramatiska händelsen som skedde mitt i studion bland kollegor och gäster.

– När vi bandade hade jag självklart antikroppar, så jag var inte smittande. Men en gång bara ramlade jag ihop. Jag fick ligga och vila fram tills fem minuter innan sändning. Covid sätter sig ju i huvudet också, man är inte lika snabb i käften, säger han.

Doobidoo sänds fredagar 20.00 på SVT och SVT play.

LÄS OCKSÅ: SVT-profilen Carolina Neurath skiljer sig från maken Niclas Engsäll

LÄS OCKSÅ: SVT-profilen Rikard Palms mardrömsnatt – räddades av polis

FOTO: Björn Lindahl/TT/Janne Danielsson/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN