LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson 2024NyhetsmorgonUllared-profilerna

Så lever Johan Palm idag – fjorton år efter succén i Idol

06 sep, 2020 
Johan Palm
Johan Palm var flickidolen som slog igenom under sin medverkan i Idol 2008.
Efter hysterin i programmet försvann han plötsligt från rampljuset.
Så här lever Johan idag – tolv år efter musiktävlingen.
Annons
Juryns framtidsbesked – så länge till jobbar deBrand logo
Juryns framtidsbesked – så länge till jobbar de

Darin Zanyar, 33, Agnes Carlsson, 32, och Måns Zelmerlöw, 34, är bara några av de artister som upptäckts genom TV4-programmet Idol. Från att de klivit in som oslipade diamanter på en audition till att de bara några veckor senare var fulländade artister med stora fanskaror.

Någon annan som gjort succé i underhållningsprogrammet är Johan Palm, 28. Under sin medverkan i Idol 2008 var hypen total. Flickidolen fick fansen att både gråta och svimma under sina uppträdanden. Men efter att ha slutat på fjärde plats i programmet försvann han plötsligt från rampljuset.

Testade på skådespelaryrket

Johan, som hade både rösten och utstrålningen, såg ut att kunna gå långt inom artisteriet men istället la han av och drog sig tillbaka efter den intensiva medverkan i programmet. Så vad har egentligen Johan Palm haft för sig sedan han klev av Idol-scenen?

År 2017 gjorde han plötsligt skådespelardebut. Enligt Aftonbladet medverkade han i den spansk-mexikanska regissören Adrián García Boglianos första svenskspråkiga film Svart cirkel.

Annons

– Han hade sett mig i nåt sammanhang och tyckte att jag verkar bra för rollen helt enkelt. Producenten kontaktade mig på Facebook och jag fick läsa manuset och tyckte att det verkade bra, sa Johan Palm till Aftonbladet i samband med att filmen var aktuell.

I filmen medverkade även skådespelare som Inger Nilsson och Felice Jankell.

– Inför rollen bestämde mig för att gå Stephen Rappaports workshop ”Intuition in action”. Det var en häftig och intensiv upplevelse som tog mig en bra bit utanför min bekvämlighetszon. Jag är glad att jag gick igenom den processen redan innan filminspelningen, för det hade nog annars kunnat ta viss fokus från rollen. Kameravanan har jag ju sen innan, vilket också kändes som en trygghet i sammanhanget. Det var jättekul och jag skulle gärna göra mer skådespelarjobb, sa Johan.

Så lever Johan Palm idag

Sedan Johan Palm medverkade i filmen har han inte synts göra några fler jobb i offentligheten. Enligt hans Facebook-sida har han studerat musikproduktion på högskolan och sedan 2021 är han i en relation med flickvännen Miranda.

Om Johan har några planer på att ge sig in i musik– eller skådespelarvärlden ännu en gång återstår att se. Av hans Instagram-konto att döma forsätter han att leva ett liv utanför rampljuset. Där han han nämligen ett privatkonto för endast nära och kära.

Hänt har utan framgång sökt Johan Palm.

FOTO: Stefan Mattsson/TT/Stefan Söderström/TT

Annons