LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Ensam mamma söker-Helena Puhakka om nya livet med sambon Lars

14 mar, 2021 
AvOla Lagerström
Helena Puhakka 2009 och med sambon Lars Boberg 2021.
Hur lever Helena Puhakka i dag? 12 år efter Ensam mamma söker bryter hon tystnaden.
✔︎ Därför sprack blixtförhållandet med 12 år yngre Oscar.
✔︎ Visar upp nya kärleken: ”Vad fan höll vi på med?”.
✔︎ Stora livsförändringen – efter tuffa tiden som arbetslös.
Annons
Alla deltagare i "Gift vid första ögonkastet" – säsong 7Brand logo
Alla deltagare i "Gift vid första ögonkastet" – säsong 7

Helena Puhakka, 49, var en av de stora profilerna i TV3:s nedlagda dejtingprogram Ensam mamma söker. För Hänt avslöjar hon allt om livet i rampljuset – och om vad som hände när kamerasmattret upphörde.

✔︎ Det här är Helena Puhakka

Ålder: 49.
Stjärntecken: Fisk.
Jobbar som: Jag är arbetslös. Det är sådana tider så det är bara att bita i det sura äpplet.
Familj: Sambon Lars, 50. Barnen Joachim, 29, Simon, 27, Julia, 24, och Tindra, 19. Tre bonusbarn.
Bor: Villa i Karlskoga.
God egenskap: Alltid glad.
Dålig egenskap: Envis.
Älskar att: Umgås med mina tre barnbarn. Ett fjärde är på gång! Hatar att: Jag hatar ingenting, tror jag, men jag har svårt för orättvisor.
Äter helst: Mammas lever och ris.Dricker helst: Vatten.
Borde: Träna mer!
Kändismerit: Blivit fotograferad av Anna Book. Vi var på Skara sommarland. Anna berättade för en kändisfotograf att hon var jätteduktig på att ta foton. Då fick hon ta några på mig!

Hur står det till Helena?

– Alldeles utomordentligt! Det är mycket som händer i mitt liv just nu. Det rasar in barnbarn. Ett varje år. Sedan har jag och Lars, min sambo, skaffat ett litet sommarparadis nere på kusten i Grebbestad och i sommar ska vi flytta till lägenhet!

Det har 12 sedan du var med i TV3:s dejtingprogram Ensam mamma söker. Gick det bra för dig i kärleksjakten eller fick du bottennapp?

Annons

– Jag tyckte väl att det gick väldigt bra. Jag och Oscar fann varandra, även om det bara höll fem månader.

Oscar Qvant blev ihop med Helena Puhakka i Ensam mamma söker, men de är inte längre ett par. Till höger hur Oscar ser ut i dag.

Har ni kontakt?

– Nej, men jag vet att det gått bra för honom och att han blivit pappa. Det är det jag vet.

Närmaste åren efter programmet var du med i tidningarna var och varannan vecka. Sedan gick du plötsligt upp i rök! Tröttnade du på uppståndelsen?

– Jag respekterade mina barn. De tyckte att det var väldigt jobbigt att mitt privatliv hamnade i pressen. Det var faktiskt så. Jag tänkte också: ”Herregud, vad vill folk egentligen veta om mig?” Jag var ju bara en glad liten skit från Karlskoga. Senare kom min sambo in i bilden. Jag ville respektera honom och hans familj också. De hade ju inte varit med i den här cirkusen.

Vad är det bästa med din kille?

– Att han är otroligt snäll.

Helena Puhakka med Sebastian Karlsson och Jimmy Hedlund.
2011 syntes Helena med Sebastian Karlsson, känd från Bachelorette. 2013 var hon tillsammans med Jimmy Hedlund.

Vilken kändis är han skrämmande lik?

– Faktiskt ingen. Han är sig själv och det är perfekt.

Hur gick det till när era vägar korsades?

Annons

– Lars och jag hade känt varandra i ganska många år. Det första klicket som kom var egentligen för nio år sedan! Sedan blev det ingenting. För fem år sedan träffades vi igen och då tänkte vi: ”Vad löjliga vi är, varför går vi som katten runt het gröt?” Våra vänner hade länge undrat vad fan vi höll på med. Jag frågade våra vänner om hur det var med honom och han frågade om hur det var med mig… Till slut blev vi ändå ihop. Äntligen, (skratt).

Hur ofta blir du igenkänd, numera?

– Aldrig.

Helena Puhakka med Lars Boberg.
Helena med sambon Lars 2021.

Du skojar?

– Nej, det är faktiskt så. På sin höjd säger någon: ”Jag tycker att jag känner igen dig, men jag vet inte varifrån”. Då brukar jag säga: ”Jaha, jag vet inte heller, men jag kanske är lik någon”.

Vad är typiskt dig, enligt dina kompisar?

Annons

– Att jag är väldigt spontan och omhändertagande.

När är det tantvarning på dig?

– Jag har svårt för det där, jag är ingen bullmamma. Snart måste jag bli det för jag har ju blivit både farmor och mormor. Jag har absolut ingen åldersnoja. Jag fyller 50 nästa år och tycker att det är jättecoolt, men jag är väldigt ung i sinnet. Enda gången jag känner mig som en kärring är tidigt på morgnarna när jag kliver upp och har mina klimakteriesvettningar. Då känner jag mig som en tant, möjligtvis!

Vilket är ditt favoritgift?

– Chips.

Finns det några kändisar i din bekantskapskrets?

– Nej, men förut bodde jag granne med Peter Bergström från The Pinks. Det är så nära en kompis jag hamnat i mitt liv. Peter tyckte förresten att det var mindre kul när vi satt och drack vin och hans kompisar sjöng ”Helena och jag”-låten, (skratt).

När såg du senast en kändis på stan?

– Häromdagen såg jag Sten Nilsson från Sten & Stanley. Han var inne på ICA och handlade.

Annons

Får vi se dig mer i tv, framöver?

– Jag har svårt att tro det. Jag är så långt ifrån det där livet man kan komma, jag har det så himla bra som jag har det! Jag känner mig inte alls redo för att ta upp stafettpinnen. Skulle jag få ett erbjudande om att vara med i Let´s dance så skulle jag nog tänka till en eller tio gånger. Trots att Let´s dance alltid varit en dröm så vet jag hur många baksidor den fina medaljen har.

Hur hoppas du att ditt liv ser ut när du fyller 60?

– Då har jag väl en himla drös med barnbarn – om det ska fortsätta i den här takten. Kanske är jag gift och inte längre heter Puhakka. Bröllop vore coolt, men det verkar gå väldigt trögt, (skratt).

Slutligen Helena, vad skulle du välja: lifta med blindstyret Täppas Fogelberg till Kluk-festivalen i Jämtland, storstäda varje dag hemma hos Lasse Åberg utan lön eller borsta tänderna på en krokodil som har tandvärk?

– Då tar jag nog storstädningen hemma hos Åberg. Jag är en jävel på att städa!

Foto: TT & Privat

Annons