ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Anna Ankas dotter Elli bryter tystnaden – så lever hon: ”Det är målet”

03 jan, 2023 
AvJonna Lawaetz
Elli Yeager, Louis Yeager och Anna Anka
Som femåring blev hon känd för hela svenska folket.
Nu har Anna Ankas dotter Elli Yeager vuxit upp.
I en exklusiv intervju med Hänt berättar hon om livet idag, framtidsplanerna – och drömmen om OS
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Erika om Gunilla i Svenska HollywoodfruarBrand logo
Erika om Gunilla i Svenska Hollywoodfruar

Elli Yeager, 21, blev känd för svenska folket när hon som femåring medverkade i långköraren Svenska Hollywood-fruar där hennes mamma, Anna Anka var den stora och framför allt, omskrivna stjärnan. Det har gått 16 år sedan vi senast såg Elli i svensk tv och mycket har hänt i hennes liv sedan dess.

Hon har förflyttat sig från Hollywood till Florida, men pendlar mellan hemmet i sydöstra-USA och universitetsstudierna i Texas. När Hänt pratar med Elli berättar hon allt om livet som student på Southern Methodist University i Dallas, Texas, där hon studerar reklam, men även om sitt stora intresse för ridsporten.

Annons

Elli Yeager pendlar mellan Florida och Texas

Några dagar in på det nya året är Elli hemma i Florida på vinterlov. Ledigheten varar normalt fyra till sex veckor mellan terminerna i USA och då får alla studenter möjlighet att resa hem till sina familjer. Men på grund av Ellis dedikation till ridningen måste hon ta sig tillbaka till skolan för att träna med laget.

– På grund av att jag är med i ryttarlaget i skolan så måste jag åka tillbaka lite tidigare, för att vi har tävlingar den första veckan i skolan som jag måste förbereda mig inför, berättar Elli för Hänt.

Elli har ett stort intresse för ridsport och hästar överlag. Hon tävlar i hästhoppning och tillbringar majoriteten av sin tid med att ta hand om sina hästar.

– Ja, jag åker fram och tillbaka så mycket som jag kan i kombination med skolan och med ryttarlaget i skolan. Men jag har mina egna hästar utanför skolan, berättar hon och fortsätter:

Annons

– Jag har två här som jag tävlar med i Florida och sen har jag tre hästar på en farm i Kalifornien. De är avelssto så vi avlar på dem.

Elli Yeager har flera hästar utspridda i USA. FOTO: Privat

Vidare berättar Elli att hon har folk som tar hand om hennes hästar både i Florida och Kalifornien, där de bor på en farm och blir väl omhändertagna och tränade. Men hästarna i skolan är universitetets som också måste skötas om. Träningen är något som tar mycket tid och Elli berättar att det ibland är tufft att kombinera universitetsstudierna med ridningen.

– Ja det är mycket. Du blir väldigt, väldigt bra på att planera din tid. Jag rider bara under veckorna och om du vill rida på helgerna så är det upp till dig. Men måndag, onsdag och fredag har jag obligatorisk träning och jag har ordnat mitt schema så att jag bara har lektioner tisdagar och torsdagar, men då har jag sju lektioner efter varandra. Men på så vis har jag måndag, onsdag och fredag, att fokusera på läxor och allt annat.

Ellis intresse för hästar har hon ärvt från sin pappa Louis Yeager

Att hästarna och ridningen är en stor del av Ellis liv är det ingen tvekan om. Elli berättar att det var hennes pappa, Louis Yeager som introducerade henne till ridsporten. Under hennes uppväxt brukade han få henne att testa nya saker och hästarna var någon hon fastnade för.

Annons

– Det var faktiskt min pappa som introducerade mig till hästar. När jag var riktigt liten så brukade han ta med mig ut skogen med hästarna och jag fastnade för det. Sedan dess har jag aldrig tittat tillbaka, säger Elli.

Pappa Louis introducerade Elli för ridningen. FOTO: Privat

Vidare berättar hon att Louis hästintresse inte är riktigt lika stort som hennes eget. Han rider inte men ibland hoppar han upp på en av hennes hästar. Elli och hennes pappa har en väldigt nära relation och när Elli befinner sig i Florida umgås de i princip hela tiden.

– Vi älskar att äta sushi, så vi testar många sushirestauranger. Han följer med mig till stallet när jag åker dit, han tittar på när jag rider och allt sådant. Han älskar att simma också, så vi går till stranden ofta. Jag är alltid med min pappa när jag är hemma i Florida, jag spenderar varje dag med honom. Vi har åkt ner till Miami några gånger för att äta middag och så, vi har varit och julhandlat. Han är min bästa vän, utan tvekan.

Annons

Elli Yeagers stora framtidsdrömmar – siktar på OS

Elli har stora mål och framtidsdrömmar med ridningen. Men än så länge kan hon inte ställa upp i några professionella tävlingar. När man är aktiv i universitetets ryttarlag räknas man som en amatör, vilket innebär att man inte får acceptera pengar eller ha några sponsorer. Man kan inte ställa upp i en riktig tävling som amatör, man måste vara professionell, vilket Elli kan bli först när hon tar examen 2025.

– Min passion är hästar, jag har mål som OS och VM och sådana saker, säger Elli och fortsätter:

– Jag måste bli klar med skolan innan jag ens kan tänka på det.

Elli Yeager under tävling
Elli Yeager siktar stort och vill bli olympisk mästare i hästhoppning. FOTO: Privat

Utöver de stora tävlingsmålen vill Elli kombinera sina studier med hennes passion för ridningen och i framtiden vill hon starta sitt eget företag som förenar de båda.

Annons

– Det är målet, jag vill starta mitt eget företag när jag är äldre och jag hoppas att jag kan använda mina kunskaper från skolan med att sälja mina hästar och med företaget jag driver. Och för att kunna marknadsföra mig själv.

Elli om sommarplanerna i Europa

Ellis stora drömmar om VM och OS ligger på is fram tills dess att hon tagit examen. Tills dess har hon några andra resor inplanerade. Elli har genom sin mamma en koppling till Sverige, men har inte varit här på flera år. I sommar blir det dock en resa till Europa.

– Jag hoppas att jag kan åka till Europa i sommar, med mina hästar. Och göra en liten turné med dem, säger Elli.

Hon har dock inte planerat för ett stopp i Sverige under turnén, då hon är osäker på om det hinns med. Men framöver vill Elli gärna komma till Stockholm för att besöka Stockholm International Horse Show.

FOTO: Privat, TT

Annons