LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Anna Ankas dotter Elli Yeagers ord om tuffa uppväxten

19 okt, 2020 
Anna Anka och dottern Elli Yeager
Anna Ankas dotter Elli Yeager tycks ha en lysande framtid inom ridsport. Nu berättar hon om hur hästarna hjälpte henne igenom den tuffa barndomen.
Annons
Allt om Maria MontazamiBrand logo
Allt om Maria Montazami

Anna Anka har två barn, sonen Ethan Anka från relationen med Paul Anka och dottern Elli Yeager, från förhållandet med Lou Yeager. Hon har dock förlorat vårdnaden om dem efter den infekterade skilsmässan från Paul Anka, som slutade med att hollywoodfrun anklagades för misshandel, något som hon friades för.

Anna Anka har dock förhoppningar om att kunna återknyta kontakten med sina barn när de fyller 18 år och blir myndiga. Det har också visat sig att dottern Elli Yeager har varit i kontakt med sin mamma, men att den till sist upphörde.

– Elli kontaktade mig i maj förra året via Instagram. Mitt hjärta stannade nästan och jag hade så många känslor i kroppen samtidigt, berättade Anna Anka för Hänt tidigare i år.

Det många inte vet om Elli Yeager är att hon är en talangfull ryttare. Hon har nyligen intervjuats i hästmagasinet Sidelines, och där berättar hon om sin kärlek till djuren och sporten.

Annons

Orden om uppväxten

I reportaget får man veta att pappan Lou Yeager varit ett stort stöd för dottern när det kommer till ridsporten. Han flyttade bland annat till Wilmington i New Jersey så att Elli kunde satsa på hästarna.

– Min pappa har spelat en jättestor roll i att allt det här har blivit verklighet. Hans arbete tillät honom att komma och jobba från kontoret i New York, vilket är superbra. Det gick ganska smidigt på så sätt. Så är det ju inte alltid i andra personers liv så jag har haft en väldigt tur att han kunde packa ihop allt och flytta med mig, säger hon.

Men så till den tuffa barndomen och föräldrarnas uppbrott. Hon berättar ingenting om sin mamma i intervjun, men det går att läsa att hon naturligtvis påverkades mycket av att föräldrar gjorde slut.

I intervjun berättar Elli också att hästarna varit ett sätt för henne att finna ro under den jobbiga tiden vid skilsmässan.

– Mina föräldrar skilde sig när jag var väldigt ung så hästarna blev som terapi för mig. Stallet var alltid en trygg plats för mig att gå till genom hela mitt liv, så fort jag mådde dåligt. Så är det fortfarande. Det handlar om tävling, men också om bandet som jag har till alla mina hästar – särskilt Copper eftersom jag haft honom sedan första början, säger Elli Yeager.

Framtiden får utvisa hur relationen med mamman artar sig, men ett som är säkert är att kärleken till hästarna lär fortsätta.

FOTO: Instagram, Olle Sporrong/TT

Annons