LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Så hyllas Sven-Erik Magnusson i kvällens allsång: "Känslomässig kväll"

04 jul, 2017 
Malin Ljung
"Allsång på Skansen" gästas av Miriam Bryant, Per Gessle, Tina Ahlin & Orsa Spelmän och Stor & Jireel. Dessutom kommer programmet innehålla en särskild hyllning till Sven-Ingvars sångare Sven-Erik Magnusson som gick bort tidigare i år.
Annons

Premiären är avklarad.

När “Allsång på Skansen” går in på sin andra vecka gästas programmet av Miriam Bryant, Per Gessle, Tina Ahlin & Orsa Spelmän, Stor & Jireel – och Oscar Magnusson.

Tidigare i år gick den folkkäre artisten Sven-Erik Magnusson bort i cancer. Under tisdagskvällen kommer hans minne att hyllas från Sollidens scen.

Under allsångskvällen leds det klassiska dansbandet Sven-Ingvars av sångarens son Oscar Magnusson.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Vår ambition är att på något sätt föra Sven-Ingvars arv vidare. Det handlar inte om att ta över min pappas roll – de skorna är för stora för att fylla – utan om att göra det som känns rätt i hjärtat. Jag tror att folk har ett behov av att fortsätta ta del av den här låtskatten, och vi ska försöka göra den rättvisa, säger han till Aftonbladet.

Sonen har under många år varit Sven-Ingvars kapellmästare och uppskattar att han behärskar runt 90 procent av bandets låtskatt. Exakt vad som kommer att spelas på Skansen var dagen före uppträdandet ännu inte spikat.

Annons

“Har varit ett stöd i sorgen”

Men Oscar Magnusson är väldigt glad över det som hans far lämnat efter sig.

– Det är fantastiskt att ens pappa har betytt så mycket för så många människor. Jag har varit med så pass länge och spelat så mycket att jag har sett det med egna ögon, så jag kan inte säga att jag blev förvånad av reaktionerna. Däremot var jag kanske inte beredd på reaktionernas omfattning. Det har varit ett stöd i sorgen, säger Oscar Magnusson till Aftonbladet.

Allsångsledaren Sanna Nielsen träffade bara Sven-Erik Magnusson vid ett tillfälle, men har en väldigt positiv bild av honom.

– Jag tror att det kommer att bli en känslomässig kväll för de flesta, säger hon till Aftonbladet.

”Allsång på Skansen” sänds i SVT1 på tisdag klockan 20.00.

 

TEXT: Helena Sjögren

FOTO: Ibl

Annons