LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Så hemlighöll Gift vid första ögonkastet-Arvid och Ida graviditeten

27 jun, 2023 
När säsongens sista avsnitt av Gift vid första ögonkastet sändes hade Ida och Arvid varit föräldrar i två veckor. Arvid avslöjar nu deras intensiva hemlighetsmakeri för att dölja graviditeten.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Gift vid första ögonkastet-Arvid och Ida visar upp nyfödda dotternBrand logo
Gift vid första ögonkastet-Arvid och Ida visar upp nyfödda dottern

Ida Lind, 35, och Arvid Stark, 34, var ett av paren som fann varandra direkt i årets säsong av Gift vid första ögonkastet. Att de skulle säga ja till att fortsätta vara gifta i slutet av programmet var i stort sett solklart, både för de själva och för tittarna.

Nästan direkt efter att inspelningarna var över bestämde sig paret för att dumpa kartan med p-piller och försöka bli med barn. Kort därefter blev Ida gravid och lyckan var total.

I gårdagens avsnitt återförenades paren och avslöjade vad som hände efter att kamerorna slutat rulla, då Arvid och Ida släppte en bomb när Ida visade upp sin höggravida mage. När avsnittet väl släpptes hade Ida och Arvid varit föräldrar i två veckor till en liten flicka – Rakel.

Annons


Pressen från SVT – Så dolde Arvid och Ida graviditeten

I en intervju med Hänt berättar Arvid om sitt och Idas hårda arbete med att bevara hemligheten tills att programmet sänts klart.

– Det har inte varit helt lätt. Vi blev hjälpta av vintern, majoriteten av graviditeten var ju under vintern när Ida kunde pälsa på sig med stora kläder. Men senast förra veckan kom det fram någon och frågade: ”Är det sant att Ida är gravid?” Och jag svarade: ”Det vore nåt, va”. Men då började personen scrolla fram bilder på mig och Ida när vi var ute och tog en promenad. Så det har smygfotats och så, det är klart att det har läckt ut lite grann.

Medan programmet har sänts i SVT har samtliga deltagare varit väldigt efterfrågade i media och av journalister. Arvid berättar nu för Hänt om hur Ida gick till väga för att dölja att hon var gravid för media.

– Ida har gjort nästan alla intervjuer hemifrån och låtsas att hon var i Norrland.

Annons

Till sist fick de dock gå ut med att de väntade barn för de andra deltagarna, när de återsågs för att spela in avsnittet ”Vad hände sen?”, som sändes nyligen på SVT .

– Då ville SVT få äkta reaktioner från de andra deltagarna när de såg Idas mage. Och det lyckades vi med, det var ingen av dem som anade att vi var gravida. Det svåra för dem var att inte spoila programmet innan avsnittet som avslöjade graviditeten sändes, berättar Arvid för Hänt och fortsätter:

– Den stora grejen var ju ändå Idas mage liksom.


Ida och Arvid om familjens reaktioner

Ida och Arvid var förberedda på att dölja att de väntade barn eftersom de skrivit på ett kontrakt om vad de fick avslöja och inte avslöja medan programmet sändes, och vad de fick dela i sociala medier. Alla var däremot inte nöjda med att behöva gå och hålla på hemligheten.

– Den som var minst okej med det var nog den nyblivna farmorn – alltså min mamma – som bara ville skrika ut till hela världen, berättar Arvid för Hänt.

Nu är alla hemligheter äntligen ur vägen och Ida och Arvid kan lägga all sin energi på sin dotter.

– Det känns helt fantastiskt, att få vara i den här bubblan som vi är nu men också att alla som följer oss har skickat massa kärlek nu när vi har kunnat dela med oss, säger Arvid.

FOTO: SVT



Annons