LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Prins Carl Philip och Sofias familjelycka – nu väller gratulationerna in

13 maj, 2024 
Linn Seipel
Hurra för prins Carl Philip som blir 45 år idag!
I ett meddelande till Hänt berättar nu hovet om prinsparets mysiga planer med familjen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hur lika är Kung Carl Gustaf och Prins Carl Philip egentligen?Brand logo
Hur lika är Kung Carl Gustaf och Prins Carl Philip egentligen?

Idag fyller vår allas prins Carl Philip inget mindre än 45 år! Den stora händelsen har hovet valt att uppmärksamma på kungahusets officiella Instagram, till folkets stora jubel.

”Ett fyrfaldigt leve för våran Carl Philip på 45-årsdagen. Hurra hurra hurra hurra. Önskar dej en fin dag med familjen.”, skriver exempelvis en följare.

”Hipp hipp hurra.. Grattis på födelsedagen”, hurrar en annan.

Men på prinsparets egna kanaler syns dock inget firande till!

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia firar födelsedag

Men i ett meddelande till Hänt berättar nu hovet om prinsens födelsedagsplaner.

”Prinsen firar sin födelsedag privat med familjen”, skriver hovet i ett mejl.

Prins Carl Philips familj består av frun prinsessan Sofia och deras tre gemensamma söner, prins Alexander, prins Gabriel och prins Julian. Prinsfamiljen bor tillsammans i anrika Villa Solbacken, som prins Carl Philip ärvde när prins Bertil gick bort.

Annons

De lever utöver en del kungliga åtaganden ett förhållandevis vanligt småbarnsliv, och verkar helt enkelt ha fullt upp med att få njuta av varandras sällskap utan något kungligt pompa eller ståt på denna bemärkelsedag!

Prinsparets intensiva dagar – nu behövs återhämtning

Det återstår och se vad prinsparet hittat på med sina barn, och om prins Carl Philip kan komma att bjuda in till en större fest lite längre fram. Men det är möjligt att de framförallt behöver återhämtning efter de intensiva dagarna som varit nyligen med det danska statsbesöket.

Svenska kungafamiljen agerade nämligen värdar till det nyblivna danska kungaparet, kung Frederik, 55, och drottning Mary, 52. Det var danska kungafamiljens första statsbesök efter trontillträdet i januari, så de klämdes in mycket på dessa 34 timmar som de var i Sverige. I ett inlägg på Instagram lägger prins Carl Philip och prinsessan Sofia ut ett bildspel med bilder från besöket.

”Vi har haft två fina och händelserika dagar med statsbesök från Danmark 🇩🇰 🇸🇪Stort tack till @detdanskekongehus. Vi hoppas att vi ses snart igen!”.

På bilderna ser man bland annat hur de besöker militären och flottan, samt har en flådig galamiddag på slottet. Fullt upp, helt enkelt!

FOTO: Jonas Ekströmer/TT, InstagramAnnons