TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Så blir första fredagsfinalen av Idol 2020 – Caspar tävlar

25 sep, 2020 
Caspar i Idol 2020
I veckan meddelade TV4 att Caspar Camitz inte kommer att medverka i den första fredagsfinalen i Idol 2020 då han har drabbats av coronaviruset.
Nu har kanalen valt att göra om programmet helt – och plötsligt har de vänt i frågan om Caspar.
– Det är tufft, säger artisten till Hänt.
Annons
Så blir första fredagsfinalen av Idol 2020 – Caspar tävlarBrand logo
Så blir första fredagsfinalen av Idol 2020 – Caspar tävlar

Idol-juryn, som består av Anders BaggeAlexander KronlundKishti Tomita och Nikki Amini, har tidigare berättat om alla ändringar som har gjorts för att programmet ska få en ny säsong trots pandemin. Men i veckan blev det tydligt att tävlingen kommer att påverkas en hel del av smittspridningen.

Coronautbrottet i Idol 2020

I tisdags bekräftade kanalen att tittarfavoriten Caspar Camitz, 25, har drabbats av viruset. TV4 förklarade då att förhoppningen är att han kommer tillbaka redan nästa vecka.

Därefter har situationen bara blivit värre. På fredagsförmiddagen meddelades det att även Affe Hagström, 21, och Nadja Holm, 22, har testats positivt för corona. Detta har lett till att samtliga deltagare hålls isolerade.

I en intervju med Hänt berättar deltagaren Simon Karlsson, 26, att de kommer att förinspela sina framträdanden på hotellrummen.

– Alla jobbar arslet av sig för att vi ska kunna göra det här nu, säger Simon.

Annons

Idolerna sjunger från hotellrummen

Nu bekräftar TV4 att de har valt att göra en drastisk förändring i programmet inför den första fredagsfinalen i Idol 2020. Idolerna kommer att uppträda från sina sina hotellrum, där de sitter i karantän, och programledaren Pär Lernström kommer att prata med dem via länk från studion.

– En historisk och annorlunda kväll väntar, men som alltid i det här programmet så är målet detsamma, att fortsätta få leva drömmen om att bli en stjärna, säger Pär i ett pressmeddelande.

Malin Knave, exekutiv producent på TV4, menar att det nya upplägget är en nödvändig åtgärd för att minska smittspridningen och samtidigt kunna erbjuda tittarna en fredagsfinal.

– Våra idoler, jurymedlemmar, programledare och produktionen ska känna sig trygga. Därför väljer vi att genomföra kvällens fredagsfinal på det här sättet, säger hon i pressmeddelandet.

Vändningen för Caspar Camitz

TV4 har. bara timmar innan direktsändning. valt att göra en tvärvändning när det kommer till Caspar Camitz medverkan i programmet. Han kommer nämligen att sjunga sin låt från hotellrummet, precis som alla andra. Detta alltså trots att han är sjuk i corona.

Annons

I en intervju med Hänt berättar Caspar om sina tankar och känslor inför kvällens framträdande.

– Det är tufft, man har inte sin fulla kapacitet som man vanligtvis har. Jag har ju problem att andas. Då kan man ju föreställa sig hur det är att sjunga. Det är jättesvårt och jag har inte övat på låten någon gång.

Caspar är medveten om att det kommer att bli en tuff kväll för hans del, men han försöker hålla lågan uppe och kommer att köra in i kaklet ändå.

– Jag tänker att man är ändå en liten rockkille, man kör på ändå!, säger Caspar Camitz till Hänt.

FOTO: Mattias Hansson/TT, TV4

Annons