familjen annorlunda

Så är relationen mellan barnen och Familjen annorlunda-Carolas ex-make

Carolas barn på Instagram och Carola Wetterholm i Malou efter tio

Tittaren fick följa Carola Wetterholm, hennes ex-make och deras nio barn i Familjen annorlunda.
Men plötsligt en dag drog barnens pappa och lämnade henne efter 26 år ihop.
Nu berättar hon hur barnens relation ser ut med ex-maken.
Se kaoset under middagen hemma hos Familjen annorlunda-Sami Nikula
0:28

Efter reklamen: Se kaoset under middagen hemma hos Familjen annorlunda-Sami Nikula

(0:28)

Slå på ljud

Det har gått tolv år sedan Carola Wetterholm, 52, och hennes familj med nio barn visade upp sin vardag i Familjen annorlunda. I programmet var även ex-maken och barnens pappa med i bilden – men så är inte längre fallet.

Relationen fick sig ett abrupt slut när Carola kom på honom med en annan och sedan dess är kontakten nästan obefintlig. I en tidigare intervju med Hänt berättade Carola om dagen då det ofattbara hände.

– Han drog, han försvann. Jag hade märkt en tid att något var fel, men jag trodde att det berodde på att han var utbränd eller på väg att bli det. Att han mådde dåligt. Jag trodde att det var det. Men det var en annan tjej. Jag hittade två bagagetaggar till Thailand – och allt blev plötsligt så uppenbart. Då reste han sig och gick ut och kom aldrig hem. Det är verkligen patetiskt.

Så ser barnens relation ut till pappan – efter brutala separationen

I samma intervju berättade Carola att de före detta makarna inte haft någon kontakt alls sedan det hände – trots att de har nio barn tillsammans.

– Den är helt obefintlig, faktiskt. Jag har inte pratat med honom sedan den natten. Han är inte ett dugg intresserad av att ha kontakt. Det gjorde han klart ganska direkt. Han ville inte att jag skulle ringa, han ville inte att vi skulle prata mer överhuvudtaget.

Men hur ser då barnens relation till pappan ut efter att han lämnade mamma Carola i sticket med nio barn? I en ny intervju med Hänt berättar hon.

Janell har ingen kontakt med honom alls, berättar Carola och fortsätter:

– Jo men alltså, rent generellt har de äldre barnen haft mindre kontakt än de små. De fyra minsta har väl ändå haft någon form av umgänge under åren. Inte jättestort umgänge, men ändå relativt regelbundet.

Carola om situationen med barnen när ex-maken stack

Sedan dagen ex-maken lämnade familjen har de alla bott hemma hos Carola på heltid. Idag har de två äldsta döttrarna Janell och Patricia flyttat hemifrån men de resterande sju bor fortfarande kvar hemma.

Hon berättar att ingenting egentligen förändrades med barnen när ex-maken lämnade – det har alltid varit Carola som tagit hand om barnen.

– Det har gått jättebra, jag tyckte det var jobbigt såklart i början. Men jag har ju alltid varit den som tagit hand om barnen, det var så vi delade upp det. Så det var inget egentligen som blev annorlunda, säger Carola till Hänt.

Hon berättar också att hon får stöttning och hjälp från sin egen mamma och syster.

FOTO: Instagram/TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN