Familjen Annorlunda-Carola Wetterholm om vändningen med barnen

Familjen Annorlunda-Carola Wetterholm om sorgen efter vändningen med barnen

Mycket har hänt sedan Familjen annorlunda-profilen Carola Wetterholm syntes i tv-rutan.
På sin blogg berättar hon nu om sina känslor inför den senaste förändringen med barnen.
”Det är jobbigt”, skriver hon.
Familjen Annorlunda-Sami
Slå på ljud

Carola Wetterholm, 50, blev känd för svenska folket efter sin medverkan i det populära programmet Familjen annorlunda där tittarna fick följa hennes vardag ihop med sina åtta barn och sin dåvarande man. Men mycket har hänt sedan dess och på sin blogg skriver hon nu om den stora förändringen som hon mår väldigt dåligt över.

Carola Wetterholms liv efter programmet

Flera år har gått sedan Carola och hennes familj medverkade i programmet, och sedan dess är det inte mycket som är sig likt. Förutom att ha separerat från sin tidigare make har hon även fått ytterligare tillskott i familjen i form av ett barn och barnbarn. Men utöver att ha blivit en ensamstående niobarnsmamma och mormor har hon också börjat studera. Numera läser Carola några kurser i kreativt skrivande, i hopp om att ta några steg mot hennes dröm att en dag bli författare.

Den jobbiga förändringen

Men trots att livet minst sagt går framåt för tv-profilen är det inte alltid det känns bra. På sin blogg skriver hon nu om hennes ångest att möta hösten och alla förändringar som kommer med det. Det är i samband med barnens skolstart som Carola Wetterholm berättar:

“Jag hatar den kalla mörka årstiden som på ett sätt startar i och med skolstart. Nej det är inte slut på sommaren än, förhoppningsvis hänger den i augusti ut och sen får vi en varm och solig höst. Men ENKELHETEN OCH FRIHETEN försvinner. Det är bara så.”

Hon fortsätter.

“Så att skolan börjar ger mig dels en käftsmäll att vi snart ska börja frysa och allt tar en kvart extra när man ska nånstans för det ska kläs på och skrapas rutor, plus att dagarna styrs av rutiner och tider att passa.”

Hon berättar att hon helst av allt skulle vilja ha sommarlov med barnen året runt och att hon inte alls känner samma längtan att ha barnfritt som hon menar att många andra föräldrar ibland kan känna.

“Jag älskar att ha alla barn hemma. För mig är det helt obegripligt att man som förälder kan längta tills man ”blir av med” sina barn . Längta efter att få dumpa dem på dagis och skola. Och en jävla tur är ju det, eftersom de är hos mig på heltid”, skriver hon innan hon fortsätter:

“Jodå, mina barn är ena riktiga pain in the ass mellan varven de med. Det är ju alla barn, och något annat är nog inte riktigt sunt. Man måste ha små, eller stora, konflikter mellan varven så man sen kan gå vidare.”

FOTO: TV4, TT

LÄS MER: Carola Wetterholm om tuffa uppbrottet

FRÅN FÖRSTASIDAN