Så är Måns Möllers relation till sonen Viggo – orden om diagnosen

Måns Möller och sonen Viggo

FOTO: Instagram, TT
Komikern Måns Möller är öppen med att sonen Viggo har diagnosen autistiskt syndrom, något som fört med sig både fina men också svåra stunder.

För snart elva år sedan tog livet en helt ny vändning för komikern Måns Möller, 45. Det var då hans son Viggo, som idag är 14 år gammal, fick diagnosen autistiskt syndrom.

Måns ord om sonen Viggo

Måns Möller är öppen med relationen till sonen och att de stött på vissa vägbulor men också att de skapat så mycket fint och otroligt ihop.

– Viggo var fantastisk när han var liten och man fick så mycket beröm för att han var så väluppfost­rad. Sov som en klocka och var så tyst att jag kunde ha med honom på möten med banken­ och sådana saker, har Måns tidigare berättat om sonen Viggo i en intervju med Hälsoliv.

När det blev dags för Viggos ett-och-ett-halvt-årskontroll fick sonen det svårt med ett obligatoriskt klosstest, och det var då som Måns och mamman till Viggo började misstänka att något inte stämde helt och hållet.

– Det var väl egentligen Viggos mamma som anade. Hon har barn sedan tidigare men eftersom Viggo var mitt första så hade jag ingenting att jämföra med. Autism viss­te jag väl så mycket om som folk vet mest. Man har sett Rainman men inte mycket mer än så.

Efter det inleddes en utredning och efter nio månader fick Viggo diagnosen autistiskt syndrom.

Idag får följare och fans ta del av Måns och Viggos fina relation då komikern delar med sig av en hel del fina stunder på Instagram. Men Måns har även pratat öppet om sin starka kärlek till sonen i tv.

Måns Möller och sonen Viggo.
FOTO: Lizzie Larsson/TT

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

LÄS MER: Måns Möllers lycka efter sonen Viggos stora framsteg

Viggo Foundations

Måns har startat en insamlingsstiftelse som heter Viggo Foundations. De arbetar för att möjliggöra för barn med neuropsykiatriska diagnoser (ADHD, autism, asperger) att idrotta.

– Idén växte fram, för jag kände väl ändå att jag ville prata om den stiftelse som tar väldigt mycket tid av mitt liv, har Måns Möller tidigare berättat i en intervju för Hänt. Han fortsatte:

– Men det går liksom inte att prata om det, man måste liksom träffa de där ungarna på något sätt.

Sedan Måns drog igång projektet har de dragit in över 1,8 miljoner till förmån för stiftelsen.

LÄS OCKSÅ: Måns Möllers lycka med sonen Viggo

LÄS OCKSÅ: Den stora hälsoresan 2020: Så gick det sen för deltagarna

FOTO: Instagram, Stina Stjernkvist/TT