Måns Möller om tårarna som inte kom med i Stjärnorna på slottet

Måns Möller

Komikern Måns Möller är grundare till Viggo Foundations.
Måns dag i Stjärnorna på slottet blev en stark dag för alla deltagare.
– Suttit och lipat, avslöjar Måns Möller till Hänt.

Det är dags för en 14:e säsong av Stjärnorna på slottet. Under en hel vecka ska fem stjärnor bo på ett slott och bjuda tittarna och slottsvännerna på en hel del ur sina liv.

Inspelningarna ägde rum i juli och alla deltagare är som vanligt värdar för en varsin dag med aktiviteter och samtal runt middagsbordet. Stjärnkocken Tareq Taylor kommer göra sin andra sommar i programmet och sätter tillsammans med stjärnorna ihop olika menyer för varje dag.

Deltagarna denna säsong är Björn Kjellman, 55, Dragomir Mrsic, 49, Julia Dufvenius Wollter, 44, Måns Möller, 44, och Pernilla Wahlgren, 51, en minst sagt blandad kompott.

På en pressträff inför Stjärnorna på slottet medger komikern Måns att inspelningen av programmet varit högre än förväntan. Angående vilken dag som blev favoritdagen är deltagarna överens – Måns dag.

”Ont i magen”

För Måns Möller var det självklart att tacka ja till programmet, efter att han fått veta att Pernilla Wahlgren skulle vara med.

– När jag fick höra att Pernilla skulle med, då tänkte jag att det här bli ju roligt, säger Måns Möller till Hänt.

De är inte kompisar sedan tidigare, utan har bara stött på varandra hipp som happ, och har även samma producent när de jobbar med sina enskilda shower.

– Vi satt och åt pommes frites på Max klockan fyra på natten i Malmö förra veckan, jag och Pernilla, erkänner Måns för Hänt.

Angående vems historia som berörde mest, verkar det varit Dragomi Mrsics historia som berört Måns mest.

– När vi fick höra om Dragomirs barndom, då känner jag att jag har nog haft det jävligt enkelt alltså, medger Måns för Hänt och fortsätter:

– Då hade man ont i magen alltså, när han pratade.

Måns Möller om sin valda aktivitet

Det var inte ett självklart val från första början för Måns att välja den aktivitet som han hade på sin dag, att cykla i Viggo Foundations anda. Det är en insamlingsstiftelse som är grundad av Måns Möller själv. Målet för stiftelsen är att möjliggöra för barn med neuropsykiatriska diagnoser (ADHD, autism, asperger) att idrotta.

– Idén växte fram, för jag kände väl ändå att jag ville prata om den stiftelse som tar väldigt mycket tid av mitt liv. Men det går liksom inte att prata om det, man måste liksom träffa de där ungarna på något sätt, säger Måns Möller till Hänt.

Tårarna som tittarna inte får se

Komikern är inte heller ett dugg rädd för vad som kommer att visas på tv. Deltagarna har fått se sina egna avsnitt och Måns tycker att de varit schyssta med redigeringen och klippt bort känsliga stunder.

– Jag har sett min egen dag och jag vet ju vad de kunnat ta med. De har varit schyssta, när man suttit och lipat så har de inte grävt i det för mycket, avslöjar han för Hänt.

Ja, enligt Måns var det faktiskt en hel del gråt som inte kom med i säsongens program.

FOTO: Kevin Chang/TT, Stina Stjernkvist/TT