TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Måns Möllers lycka med sonen Viggo

15 dec, 2020 
Nu visar Måns Möller stolt upp lyckan med sin son Viggo – till följarnas stora förtjusning.
”Finns det någonting denne grabb inte klarar av”, skriver en.
Annons
Sex snabba frågor med Mauri HermundssonBrand logo
Sex snabba frågor med  Mauri Hermundsson

För komikern och tv-profilen Måns Möller tog livet en avgörande vändning när sonen Viggo, idag 14 år gammal, fick diagnosen autistiskt syndrom.

För några år sedan berättade han för Hemmets journal hur de inte till en början kopplade att Viggo behövde få hjälp med vissa saker.

– Men det var ju mitt första barn. Jag visste inte när Viggo borde börja prata. Men jag började i alla fall googla runt på nätet. Insåg snart att den där sköna tystnaden i själva verket kunde vara en varningsflagga.

När han väl insåg det fick han inte någon hjälp till en början.

– Jag ringde mig blå. Först efter nio månader fick Viggo klartecken till utredning. Är det något man vet om autister, är det att den intensiva träningen måste sätta igång så tidigt som möjlig. Det är under de första sex levnadsåren som man har chans att styra om beteenden. Vi hade alltså tappat ett helt år.

Att relationen med Viggos mamma gick i kras menade Måns inte var så konstigt.

Annons

– När Viggo blev 3 år blev han också mycket intensivare. En av hans egenheter var att gunga på allt som fanns i lägenheten. Till slut ägde vi inte en hel garderobsdörr. Även förhållandet tog stryk. När vi slutligen flyttade isär och tog en vecka var med Viggo, var det för att helt enkelt få chans att andas en stund, sa han till Hemmets journal.

Måns stora lycka med sonen Viggo

Idag får följarna ta del av sonen Viggo på komikerns Instagram och han har även pratat öppet om sin kamp och kärlek för sin son i tv. Sedan Viggo fick diagnosen autistiskt syndrom har Måns dragit in över 1,8 miljoner till förmån för den egna stiftelsen Viggo Foundation.

Nu delar Måns med sig av ytterligare en lycka med Viggo. Det är på Instagram som han delar ett klipp där Viggo far snabbt fram på skidor.

”Vi åkte o hyrde längdskidor i Högbo Bruk. Regn mörkt +2 grader men JÄTTEKUL. Som tur är har vi bastu på hotellet. Stolt över Viggo som grät o inte ville följa med då det är mammas helg egentligen men nu tjatar han o vill åka imorn igen”, skriver han bland annat.

Följarna älskar inlägget och videoklippet på Viggo.

”Du är och Viggo är ett fantastiskt team, all den kärlek du ger denna fantastiska unge”, skriver en.

”Älskar ditt engagemang med Viggo. Världens bästa pappa”, skriver en annan.

”Finns det någonting denne grabb inte klarar av”, skriver en tredje.

FOTO: Karin Törnblom/TT/Instagram

Annons