ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Runar Sögaard om lyckan med Amadeus – kängan till exet Carola

11 mar, 2023 
https://image.hant.se/image-9007046?imageId=9007046&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Jonna Lawaetz
Carola Häggkvist, Amadeus Sögaard, Runar Sögaard
Carola Häggkvist och Runar Sögaard var gifta i nio år och fick sonen Amadeus ihop.
Nu berättar Runar om lyckan med sonen – och slänger iväg en syrlig pik mot mamma Carola.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Melanie dementerar romansryktet med Clara Henry: ”Vi dejtar inte”Brand logo
Melanie dementerar romansryktet med Clara Henry: ”Vi dejtar inte”

Carola Häggkvist, 56, är en av Sveriges mest framgångsrika sångare. Hon fick sitt stora genombrott redan som tonåring när hon vann Melodifestivalen 1983, med det ikoniska bidraget Främling, som sedan knep en tredje plats i Eurovision song contest.

Sju år senare återvände Carola till tävlingen med låten Fångad av en stormvind, som inte bara fångade hela Sveriges hjärtan, men även Europas – då hon lyckades vinna hela Eurovision med bidraget.

Men det var inte det enda storslagna som hände för Carola det året, hon gifte sig nämligen också med kärleken Runar Sögaard, 55. Sedan välkomnade de sitt barn till världen, Amadeus Sögaard, 25. Det skulle dock komma att bli parets enda barn, då de gick skilda vägar bara ett par år efter sonens födsel.

Annons

Carola och Runars relation idag – sonen Amadeus berättar

Mycket har hänt sedan dess och Amadeus har tidigare talat ut om föräldrarnas äktenskap. När han gästade Malou efter tio berättade han tycker det är ofattbart att föräldrarna en gång varit gifta med tanke på hur deras relation ser ut idag, något som Hänt tidigare skrivit om.

– För mig är det ofattbart att de någon gång ens levt tillsammans, jag tänker ”va? Hur kan ni ha varit ihop”, de är så pass olika på så många sätt, men samtidigt har de många likheter, jag tror många känner igen sig i det, säger Amadeus.

Carola och Runar har en komplicerad relation. Vidare fick Amadeus frågan om han någonsin blir arg på på sina föräldrar.

– Ja det klart det varit så. Tillfällen när man knappat upp en gruppchatt och till bägge sagt: ”nu lägger vi locket på”, ”nu räcker det”. Dels för att skydda dem. Hur många bryr sig egentligen? Jag bryr mig, men jag menar kring deras grejer och saker som hänt tidigare. Det är passé, man behöver inte älta.

Runar Sögaard om lyckan med sonen Amadeus

Amadeus har många bollar i luften och har satsat på en karriär som fotbollsproffs. Han spelar för stockholmsklubben IF Brommapojkarna, som hade stora framgångar under förra säsongen, detta år är det Allsvenskan som väntar för dem.

Annons

Innan Allsvenskan drar igång spelas Svenska cupen, som är en del av försäsongen. Nyligen mötte Amadeus och hans Brommapojkarna Djurgården på Tele2 Arena, en stormatch som lockade mycket publik.

I publiken satt även Runar för att heja fram sin son. När Hänt når honom kan han berätta om hur det var att se sin son spela.

– Jag är på alla hans matcher, det har jag alltid varit. Jag har sett honom spela på Tele2 förut, men nu var det ju skarpt läge. Det var verkligen en fantastisk atmosfär, säger Runar.

Det var en stormatch när nykomlingarna gick upp emot förra årets silvermedaljörer, men enligt Runar påverkade det inte Amadeus märkbart.

– Som det mentala monster han är spelar det ingen roll vilka han möter, det är samma inställning i alla fall. Det är därför han kallas just det, det mentala monstret.

Runars Sögaard syrliga känga till Carola

Amadeus fick fullt stöd av sin pappa på plats men mamma Carola verkade dock inte vara närvarande på Tele2, när Runar får frågan kan han varken bekräfta eller dementera om hon var där.

Annons

– Det har jag ingen aning om. När jag är på match kollar jag bara på honom, säger Runar till Hänt och fortsätter:

– Det spelar absolut ingen roll om hon hade varit där, vi har väldigt olika syn på hur man engagerar sig i sina barn.

Carola publicerade en bild på Amadeus från matchen men det verkade dessvärre inte som att hon kunde närvara. När Hänt når Johannes Sundelin, pressperson för Carola kan han fastställa att Carola inte befann sig i Stockholm vid tiden för matchen.

"Hon var i Åre på sportlov med Zoey, men hejade på distans", skriver han i ett privat meddelande till Hänt.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Tommy Holl/TT, IVARSSON JERKER/Aftonbladet

Annons