ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Rolf Lassgårds mörkande om skilsmässan – hemligheten avslöjad

24 okt, 2022 
Rolf Lassgård
Nyheten om att Rolf och Birgitta Lassgård valt att skilja sig kom för över 1 år sedan.
Men nu avslöjar skådespelaren något om skilsmässan – som vi inte visste om innan.
– Nu dröjde det ganska länge..
Annons
Lena Olin om att jobba så tätt med familjen: ”Kärlek”Brand logo
Lena Olin om att jobba så tätt med familjen: ”Kärlek”

Rolf Lassgård, 67, är en välkänd skådespelare i Sverige och han har haft en minst sagt lång karriär.

Det var genom jobbet som han träffade sin ex-fru, Birgitta Lassgård. Det forna paret fann varandra på Skånska teatern i Landskrona där han då spelade rollen som Puck i Shakespears En midsommarnattsdröm och de blev snabbt kära i varandra.

Men för 1,5 år sedan kom nyheten att han och Birgitta valt att gå skilda vägar efter 40 år tillsammans. Nu berättar Rolf mer om skilsmässan i en intervju med Amelia. Då berättar han en sak som för andra varit okänd – nämligen att de hade skilt sig långt innan det blev känt för allmänheten. Det forna paret hade flyttat isär och gjort slut redan över ett år innan handlingarna skickades in.

Annons

– Att jag har bott lite utanför centrum upplever jag som skönt. Jag tror att min skilsmässa hade varit ute i medierna mycket tidigare om jag bott i Stockholm. Nu dröjde det ganska länge. Från beslutet tog det något år och kanske två och en halv månad efter att vi lämnade in handlingarna. Vi ville ta det i familjen och ville att rätt personer skulle få reda på det först.

”Ingen är hemma när du varit hemifrån”

Han fortsätter med att berätta hur livet varit efter skilsmässan.

– Efter skilsmässan har många småsaker förändrats. Små praktiska saker som förut bara funkade. Ingen är hemma när du varit hemifrån. Förut fanns det åtminstone käk i kylskåpet när du kom hem. Om inte någon lagade mat åt dig, så kunde du laga det själv. Nu är det: ”Vad fan har jag?” Ofta när jag tagit taxi till mitt hus, är det bara att slänga in väskan, hoppa in i bilen och köra tillbaka tre mil till affären.

Annons

Bryter tystnaden om tiden efter separationen – gripande orden om ensamheten

Efter skilsmässan har han fått möta känslor som han inte var van vid, som känslan av att vara ensam .

– Sedan finns en ensamhet som inte alltid är lika rolig. Det är också en del av livet. Jag har inte varit deppigt ensam, däremot tog jag en bild på nyårsafton då jag var själv. På eftermiddagen hade jag varit hos grannen, sedan åt jag hemma och tog en promenad. Det var regntungt och när gatlyktorna tog slut var vägen bara ett svart hål. Jag tog en bild och tänkte: ”Gott nytt år, där borta någonstans finns 2022.” Ja, det har hänt saker under året.” Livet förändras. Man ska inte vara rädd för att inte veta.

FOTO: DEROS ANDERS/TT

Annons