LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Rolf Lassgård om flytten – beslutet efter skilsmässan: ”Agera...”

05 feb, 2023 
ROLF LASSGÅRD
Det har snart gått två år sedan Rolf Lassgård skiljde sig från ex-hustrun Birgitta och flyttade ner till Skåne.
Nu berättar han mer om flytten och varför det blev just skånska landsbygden.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Bahar Pars om mötet med Tom Hanks: ” Jag visste inte”Brand logo
Bahar Pars om mötet med Tom Hanks: ” Jag visste inte”

Rolf Lassgård, 67, är högaktuell i filmen Andra akten och tv-serien Händelser vid vatten på SVT.

Rolf Lassgård har även spelat rollen som Ove i succéfilmen En man som heter Ove och i höstas hade den amerikanska versionen A man called Otto premiär! I den amerikanska filmen är det dessutom ingen mindre än Tom Hanks, 66, som tar över rollen som Ove.

Att Lassgård och Hanks spelar samma roll är något som fått dem att ta kontakt med varandra och brevväxlingen är ett faktum.

– Vi har brevväxlat lite, skrivit två brev. Det är en stor ära att en sådan som Tom Hanks tar över, det ska bli jättespännande att se, berättar Rolf Lassgård för Femina.

ROLF LASSGÅRD

Därför skiljde sig Rolf Lassgård från Birgitta Lassgård

Med andra ord går karriären som på räls för Rolf Lassgård och han syns mycket just nu i serier och på vita duken. Men han har även haft det händelserikt och omvälvande på det privata planet.

Annons

Det var i mars 2021 som Rolf Lassgård och Birgitta Lassgård, 68, gick ut med beskedet att de går skilda vägar efter 38 år ihop. Ex-makarna bodde tillsammans i en villa i Gävle i nästan 17 år men efter skilsmässan valde Rolf att flytta ut och Birgitta att bo kvar.

– Jag tror att jag kommer att hamna nere i Skåne till att börja med och sen kommer jag att försöka hitta en lägenhet här i Gävle förhoppningsvis, sa Rolf Lassgård då till Gefle Dagblad.

Han berättade också fler detaljer om skilsmässan.

– Det är inga konstigheter. Vi har levt otroligt länge tillsammans och det här är något vi har kommit fram till tillsammans. Vi har valt att gå skilda vägar, men är fortfarande vänner. Och vi har tre fantastiska barn ihop och tre finfina barnbarn så det finns liksom ingen konflikt här på det sättet, sa han till Gefle Dagblad.

Rolf Lassgårds nya ord om flytten till Skåne: ”Agera”

Men varför var det Skåne som var så lockande för Rolf? I en ny intervju med Femina berättar han mer om beslutet.

Annons

– När det var dags för skilsmässan, som naturligtvis är en omvälvning i livet, så kan man agera på olika sätt. Det kändes intressant att ta reda på hur den här andra akten skulle se ut, och inte bara ut och jaga direkt, så där manligt. I stället ville jag ta det lugnt och ha tid att låta livet komma till en, säger han och fortsätter:

– Jag har länge haft en önskan om att bo på landet. I början hade jag också min dotter och barnbarn nära, men nu har de flyttat. Jag vet inte om jag blir kvar här, men det är lockande.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons