Rolf Lassgård har tre barn – så här lever de idag

12 okt, 2020 
Rolf Lassgård och hustrun Birgitta
Rolf Lassgård och hans fru Birgitta Lassgård har tillsammans barnen Ida, Hanne och Anton.
Nu har de vuxit upp och skaffat sig egna karriärer. Så här ser deras liv ut idag!
Annons
Marie och Gustav Mandelmanns kärlekshistoria
Marie och Gustav Mandelmanns kärlekshistoria

Rolf Lassgård, 65, fick sitt stora genombrott som skådespelare i Min store tjocke far år 1992. Filmen gav honom Guldbaggen för bästa manliga huvudroll och efter det har ytterligare nomineringar och priser bara trillat in.

Genom åren har Lassgård gjort många stora roller, men den som man nog förknippar honom med allra mest är rollen som polisen Erik Bäckström i filmerna och serien Jägarna. Han har även gjort rollen som Kurt Wallander i kriminaldramat Wallander, och spelat Ove i den prisbelönta långfilmen En man som heter Ove. För rollen som Ove vann han igen Guldbaggen för bästa manliga huvudroll 2015.

Rolf Lassgård och hans fru Birgitta Lassgård, 66, har nu varit gifta i hela 38 år och tillsammans har de två döttrar och en son. Under årens gång har Lassgårds barn synts med honom på diverse olika offentliga sammanhang. Men hur ser barnen ut idag och vad gör de?

Så lever barnen idag

Den äldsta dottern, Ida Lassgård, 38, bor i Göteborg och lever det ljuva familjelivet vid sidan av karriären som mäklare. Tillsammans med pojkvännen har hon en fyra månader gammal son och så har hon även fått en bonusdotter. Ida är fortfarande mammaledig och spenderar därför mest tid hemma med sonen.

Annons

Andra dottern, Hanne Lassgård, 33, bor i en villa i Ystad tillsammans med pojkvännen David. Precis som sin pappa så jobbar hon också med film. Men vad som skiljer är att Hanne istället befinner sig bakom kameran. Hon började som praktikant och har sedan dess jobbat sig uppåt och för hennes senaste verk har hon varit produktions-koordinator. Hennes första riktiga jobb som producent var under inspelningen av Saltön. Saltön är en svensk tv-serie som baseras på Viveca Lärns romaner om folket på den fiktiva ön Saltön. Det gjordes hela fyra säsonger av den populära serien.

Sonen, Anton Lassgård, 27, föddes i Gävle och där bor han kvar än idag med flickvännen Frida. De bor i en villa på 70 kvadratmeter och till vardags spelar han mycket hockey. Hockeyintresset har han troligtvis fått från sin pappa som även han är väldigt intresserad av sporten. Pappa Rolf Lassgård är ett troget fan av Gävles egna hockeylag Brynäs IF och han är även verksam inom klubben då han sitter med i föreningens valberedning.

Rolf Lassgård, Anton Lassgård och Birgitta Lassgård
Rolf Lassgård med sonen Anton och frun Birgitta. FOTO: Bertil Ericson / TT

Antons karriär inom skådespeleri

Anton har för övrigt också gjort karriär inom skådespeleri, men dock har den inte blivit speciellt långvarig hittills, då han bara gjort en roll. Det var den norska komediserien Dag från 2015 som han medverkade i och fick spela rollen som Ernsts far som ung. Den som spelar Ernst var ingen mindre än pappa Rolf, så kanske var det ingen tillfällighet att det blev just Anton som fick den rollen!

Annons

FOTO: Eero Hannukainen/TT, TT NYHETSBYRÅN

Annons