ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Roger Pontare drabbad av svåra sjukdomen – orden om döden: ”Mörkt”

04 dec, 2023 
Roger Pontare
Roger Pontare berättar nu hur det ligger till med hans hälsa.
I en intervju med Hänt bekräftar han läget och talar ut om tankarna kring döden.
– Ju mer man bekantar sig med döden tycker jag att det är lättare, säger han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Victor Leksell svarar på frågor om kärlekslivet – då flyr Eah Je fältetBrand logo
Victor Leksell svarar på frågor om kärlekslivet – då flyr Eah Je fältet

Roger Pontare, 72, lämnar en tuffar tid bakom sig. I somras åkte han dit för rattfylla men efter att avtjänat sitt straff väntar nu nya tider. Även om Roger är över 70 år gammal har han inga planer på att lägga artistkarriären på hyllan. Men hur står det då till med hälsan? Jo, i en intervju med Hänt berättar han nu.

– Jag säger som Gävlebocken, jag tar en dag i taget. Nedtrappningen har blivit av pandemin, innan det jobbade jag precis som vanligt. Före det så jobbade jag precis som vanligt, jag har inte som avsikt att sluta eller jobba mindre, säger Roger till Hänt.

Han fortsätter:

– Jag har en otroligt bra hälsa, jag har ett bra blodtryck och bra värden. Jag går hela tiden och kollar.

Roger Pontares svåra tid – så påverkas han idag

Annons

– Jag fick ett virus på balansnerven efter att ha haft covid så jag åkte ambulans hemifrån och blev inlagd. De trodde först det kunde vara en hjärtåkomma eller stroke av något slag eftersom att jag inte kunde gå rakt men det var det ju inte, säger han.

Än idag märker Roger av det som hände då hans balans är påverkad.

– Det var inflammation på balansnerven och det får jag dras med lite fortfarande så jag kan inte gör några grejer på scen ensemble-mässigt. Jag fick ställa in en grej i Piteå för det var så mörkt och jag behövde gå i trappor med massor av andra artister, man skulle springa runt. Jag kan göra en vanlig entré men inte där det ska förflyttas för mycket.

Roger Pontares ord om döden: ”Den finns hela tiden närvarande”

Roger hade även problem med svullnader kring ögonen för ett par år sedan men idag har han fått bukt med detta. Att livet går upp och ner har däremot fått Roger att reflektera över döden.

– Döden är bara en naturlig sak vi får gå igenom, den finns hela tiden närvarande, i mitt liv i alla fall. Jag kan ju ramla från en stege också om jag håller på och bygga något eller så är det av hälsoskäl. Man kan inte tro att man är helt skyddad, säger Roger.

– Ju mer man bekantar sig med döden tycker jag att det är lättare att ha den i åminnelse.

FOTO: TT/TV4

Annons