Roger Pontares sjukdomskamp – förd akut till sjukhus med ambulans

Roger Pontare

Roger Pontare har färdats med ambulans till sjukhus och legat inlagd i flertal dagar.
I en intervju med Hänt berättar han nu om sjukdomskapen som drabbat honom.
– De trodde först att det var någon slags light stroke eller så där, en propp eller något, säger den folkkära artisten till Hänt.
Agnes Carlsson om uppskjutna bröllopet och att bilda familj med Vincent Pontare
0:23

Efter reklamen: Agnes Carlsson om uppskjutna bröllopet och att bilda familj med Vincent Pontare

(0:23)

Slå på ljud

Det spelar ingen roll för Roger Pontare, 70, att han är pensionerad, att stå på scenen är något han brinner lika mycket för idag som när han började artistkarriären. I höst väntas äntligen flertal konserter, efter att förra årets spelningar ställdes in till följd av pandemin.

När Hänt når Roger visar det sig att coronaviruset inte bara ställt till det med inställda spelningar – Roger har också blivit ordentligt sjuk.

– I sittande stund, så är jag väldigt yr efter besök på lasarettet. Jag har haft covid. Det var en rejäl covid utan feber, men med yrsel, så jag är väldigt stillasittande nu. Jag kan inte gå så bra, men jag kan prata iallafall, säger Roger.

Färdades akut med ambulans till sjukhuset

Det visar sig att Roger inte har drabbats av viruset tidigare och att när han nu drabbades för första gången, då slog det till rejält.

– Jag åkte in förra lördagen, för på fredagen kunde jag inte gå över huvud taget. Det var bara att ligga still, så då åkte jag in på sjukhus med ambulans. Sen blev jag runtskickad för skiktröntgen, magnetröntgen och så vidare. De trodde först att det var någon slags light stroke eller så där, en propp eller något. Men det var det inte, det var helt okej i hjärnan. Yrseln tror de har med coviden att göra, att det kan bli så, säger han och fortsätter:

– Man drar sig in i det minsta, man måste först känna efter hur det verkligen är. Men under lördagsmorgonen, då fick jag ta ett beslut och ringde upp 1177 och de tyckte direkt att jag skulle åka in. Så jag har blivit uppmätt från topp till tå med bra läkarundersökning.

Roger blev sedan inlagd på sjukhuset i fyra dagars tid, men nu är han åter hemma och återförenad med kärleken Elisabeth Pontare, 70. Under samtalet har Elisabeth gett sig iväg för ett sensommardopp, men Roger har badförbud på grund av yrseln.

– Det är bara vila och se dagen an. Vissa framsteg märks från morgon till morgon. Det går åt rätt håll tror jag men sen vet inte läkarna hur länge det kan sitta i. De diskuterade rätt mycket medan jag var där vad det kan bero på. Men de va inne på covid iallafall.

Sjukdomen kom som en chock – orden om hälsan innan förloppet: ”Trodde jag var oslagbar”

Till skillnad från många andra har Roger lyckligtvis inte drabbats av andningsproblem eller feber.

Blev du rädd när du förstod att det var coronaviruset du fått?

– Jag blev inte rädd, men det var ett obehag som var rätt markant innan man visste vad det var då. Jag har klarat mig väldigt länge från det, så jag trodde jag var oslagbar. Jag är aldrig sjuk, aldrig någonsin. Jag har aldrig behövt ställa in jobb eller något sånt.

Även om de senaste dagarna har varit tunga så är Roger i övrigt väldigt nöjd med sitt mående.

– Jag känner mig stark i övrigt men du blir ju ganska sårbar när du känner att du inte kan gå ordentligt för att du blir yr. Men i övrigt är jag stark, jag har en otrolig fysik och värden som är helt enastående. Det tyckte de också på sjukhuset, för den ålder jag är i också. Jag äter inga mediciner och ingenting, så jag är nöjd med min anatomi och fysisk.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN