hänt exklusivt

Ulf Ströms mardrömsdygn i Robinson – fick ärr för livet

ROBINSON 2022, ULF STRÖM

Robinson-hösten 2022 är äntligen igång men inför säsongens första immunitetstävling hände det som inte fick hända. Åtminstone för Robinson-Ulf.
– Man blev ju lite handikappad av det där, säger Ulf till Hänt.
Därför är gosedjuret Rodger så viktigt för Valentino: "Mitt allt"
0:42

Efter reklamen: Därför är gosedjuret Rodger så viktigt för Valentino: "Mitt allt"

(0:42)

Slå på ljud

Höstens säsong av Robinson 2022 har precis dragit igång och nytt för i år är just det att det faktiskt finns en höstsäsong. Normalt sett sänds Robinson endast på våren men på grund av bland annat programledar-byte infördes även en höstsäsong av Robinson.

I veckan har vi fått se Lag nord och Lag syd tävla om allt ifrån tändstål till ett kok-kärl. Vi har även fått se den första Robinson-tävlingen gå av stapeln och i den gick det hårt till.

Två personer i varje lag skulle hålla i två rep och när man tappar repet så vinner det andra laget.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Lag nord förlorade Robinson-tävlingen

Det blev till slut Lag syd som vann Robinson-tävlingen och detta betyder såklart att det blev Lag nord som tvingas gå till ö-råd. Ulf Ström, 65, är en av deltagarna i Lag nord. Hans personliga sak är ett cyklop och en snorkel.

Ulf var även en av dem som höll i repen under Robinson-tävlingen och efteråt hade han riktigt ont i händerna. För Hänt berättar han nu om hur händerna mådde efter tävlingen.

– Ah nej de mådde inte bra alls, utan de skars upp riktigt ordentligt och jag fick en stor blodutgjutning på översidan av hela handen. Och jag har ju ärren kvar på den handen, förklarar han och tillägger:

– Så det här var, det var inte speciellt kul om man tänker på de kommande tävlingarna sedan, för man blev ju lite handikappad av det där. Men det får man ju också ta va, så det var ju inget att knota över. Utan det var ju bara att fixa det där.

Robinson-Ulf om immunitetstävlingen: ”Inte speciellt kul”

Bara dagen efter Robinson-tävlingen där Ulf skadade händerna så kommer nästa bakslag som ett brev på posten för Ulfs del. Immunitetstävlingen går nämligen också ut på att hålla i rep.

– Ja oh fyfan, det här var inte min dag. Det var inte min turdag när det kom för jag insåg ju att det här kommer ju att påverka mig. Men det fanns ingen anledning att gnälla över det, utan det var ju bara att göra det bästa av situationen, det går ju liksom inte att påverka det där på något sätt, förklarar Ulf för Hänt och tillägger:

– Men det här var ju dagen efter, så det hann ju inte läka någonting.

Att det skulle vara upplagt för skador eller att det var meningen att vissa deltagare skulle misslyckas i immunitetstävlingen är däremot något som Ulf ser som osannolikt.

– Ja men så här är det med Robinson, att det är ju ett jätteprojekt alltså. Det är flera hundra personer där nere som jobbar och de här tävlingarna förbereds minutiöst.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN