robinson 2022

Robinson-Sofia varnades av svensk läkare – efter kampen i programmet

Sofia Spendler Robinson 2022

I kvällens avsnitt av Robinson är det deltagaren Sofia Spendler som får lämna.
Nu berättar hon om sin kamp med skadan – och tabletterna hon tvingades ta för dämpa smärtorna.
– Läkaren blev ganska orolig, säger hon till Hänt.
Robinson-Pelle om Petra Malm: ”Inte många människor som klarar av det här”
0:47

Efter reklamen: Robinson-Pelle om Petra Malm: ”Inte många människor som klarar av det här”

(0:47)

Slå på ljud

Årets säsong av Robinson har verkligen visat att det krävs både vilja, styrka och pannben för att klara av alla utmaningar som tävlingen erbjuder. Nu är det inte många avsnitt kvar av årets säsong och det börjar sannerligen dra ihop sig i programmet. Bristen på mat blir mer och mer påtaglig för varje avsnitt och tävlingsmomenten blir därmed tuffare.

Robinson-Sofia om att behöva lämna programmet: "En lättnad"

En av deltagarna som haft en extra tuff tid i programmet är Sofia Spendler, 31. I programmet har vi bland annat sett henne ha rejäl hemlängtan och saknaden efter sin son var oumbärlig. Många tittare har även reagerat på att de tycker att hon blir mobbad av sina lagkamrater i programmet, vilket hon själv dementerar till Hänt.

– Jag har inte känt mig mobbad, men jag var ju utanför men jag bidrog också till det själv, berättar hon för Hänt.

Under kvällens öråd är det Sofias tur att lämna tävlingen, efter 34 dagar var hennes Robinson-resa över. När Hänt pratar med Sofia om känslan att behöva lämna tävlingen svarar hon att det kändes okej, hon var redan innan beredd på att det eventuellt skulle bli hon som skulle behöva lämna tävlingen denna kväll.

– Jag visste att, det är nu jag åker. Det är två stycken som ska bort och på något sätt så kändes det bra, jag kände mig klar, säger Sofia och fortsätter:

– Jag hade dragit på mig en sådan fruktansvärd muskelinflammation i båda låren, så jag kunde knappt gå. Jag kunde inte prestera i tävlingar och man mådde så dåligt, det var så nära så på något sätt så var det nästan en lättnad att åka. Jag kände mig klar. Jag kunde inte ge mer.

Sofias egna ord om skadan: "Glömde bort att ta andetag"

Förutom de psykiska påfrestningarna att vara bortkopplad från omvärlden och sina nära och kära på hemmaplan, råkade Sofia alltså ut för en rejäl skada under slutet av sin medverkan – vilket klipptes bort helt från programmet.

Det var under en tävling som Sofia får känningar i båda sina lår och tvingas till vård. Det visar sig vara en muskelinflammation hon dragit på sig och får efter tävlingen tabletter och muskelavslappnande för att dämpa smärtan. Instruktionerna var att ta tabletterna innan hon ska gå och lägga sig, det visar sig dock inte ge önskad effekt.

– De säger att jag ska ta tabletterna precis innan jag går och lägger mig. Vilket jag gör, men totaldäckar på dem och blir helt borta, säger hon och fortsätter:

– Den kvällen tog de puls på alla och då slås hon (läkaren) av att jag har sån fruktansvärt låg puls och hon måste göra om det flera gånger. Då ligger jag på en puls på 40 i vilopuls. Jag minns hur jag är helt borta och glömmer bort att ta andetag, hela kroppen är så pass avslappnad av tabletterna. Läkaren blir ganska orolig för mig och säger att jag kanske inte ska fortsätta ta tabletterna.

Vidare berättar Sofia att även den svenska läkaren som kom till ön nästkommande dag uppmanade henne till att sluta med de starka tabletterna på grund av effekten hon fick av dem.

– Jag fick ju hjälp, men 34 dagars svält och muskelavslappnande kanske inte är den bästa kombinationen. Men de hade koll på mig!

Sofia berättar även att hon tänkte lämna programmet på grund av skadan, men att hon valde att stanna så länge det gick.

– Jag är kvar så länge det går. Jag har hela tiden sagt att jag ska köra så länge jag kan.

Hänt har sökt TV4 för en kommentar.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN