robinson 2022

Robinson-Sofia om relationen med Valentino: "Lika barn leka bäst"

Robinson 2022 deltagarna: Valentino och Sofia

Robinson 2022 börjar lida mot sitt slut och det har varit en tuff säsong på många sätt – både psykiskt och fysiskt.
Deltagaren Sofia berättar för Hänt om tiden på ön – och talar ut om relationen med deltagaren Valentino.
– Vi pratar med varandra dagligen, säger Sofia.
Verkliga anledningen till Julies avhopp i Gränslandet – efter romansryktet med Valentino
0:41

Efter reklamen: Verkliga anledningen till Julies avhopp i Gränslandet – efter romansryktet med Valentino

(0:41)

Slå på ljud

Det har minst sagt varit en turbulent säsong av Robinson 2022, som nu börjar lida mot sitt slut. Det har varit blod, svett och tårar bland deltagarna som en efter en tvingas lämna tävlingen. Och om bara några veckor kommer det stå klart vem som tar hem vinsten i Robinson 2022 – och en halv miljon kronor.

Robinson-Sofia om dynamiken i gruppen: "Var utanför"

En av deltagarna som tillsynes haft det extra tufft under säsongen är gotlänningen Sofia Spendler, 31. Dels har vi fått se Sofia kämpa med sin hemlängtan och framförallt saknaden av sin son Ralph. Men tittarna har också fått se hur hon hela tiden jobbar i motvind i tävlingen. I varje öråd har gruppen velat rösta ut henne, men hon har klarat sig kvar tack vare immuniteter och vinster i dueller.

Många tittare har reagerat på att Sofia inte verkar komma in i gruppen och att de andra deltagarna rentav fryser ut henne och deltagaren Helen Lindborg, 32. Under första delen av tävlingen blev Sofia tilldelad en plats i lag syd. Hennes lagkamrater var då snabba på bollen att bilda pakter, vilket var något hon själv inte gjorde.

När Hänt når Sofia kan hon med egna ord berätta om hur dynamiken var i gruppen.

– När jag var i lag syd, alltså vi var ju ett jävligt bra gäng, men jag har inte haft ett behov av att pakta med någon. Vilket kanske är jävligt osmart nu i efterhand, men jag hängde med de flesta och ville ha god stämning, säger Sofia och fortsätter:

– Jag hade inte så mycket gemensamt med någon i mitt lag, jag hade nog klickat bättre med många i lag nord faktiskt.

Vidare bemöter hon tittarnas kritik mot TV4 och att många reagerat på att det är mobbnings-tv, specifikt mot henne och Helen, som genom hela säsongen inte kommer in i gruppens gemenskap.

– Jag har inte känt mig mobbad, men jag var ju utanför. Jag bidrog nog också till det själv. Det har aldrig hymlats eller varit något personangrepp mot mig om att jag är si eller så. Mobbning tycker jag är alldeles för grovt, men TV4 har väl valt att göra en liten grej av det. De (TV4) kan vinkla det hur som helst, men när de visar vad folk har sagt, så har folk sagt det. Och det kan man inte ta tillbaka, berättar hon.

Sofia om relationen till deltagaren Valentino Demina

Redan i första avsnittet kunde tittarna se Sofia och deltagaren Valentino Demina, 31, hänga runt varandra i flera sekvensker. Under inspelningarna var Valentino i motståndarlaget, men det hindrade inte deltagarna från att komma varandra nära.

I det allra första momentet när deltagarna kommer till ön, får de i uppgift att dela upp sig i två cirklar. När båda cirklarna var fyllda blev det två personer över – som utsågs till lagkaptener över de kommande lag nord och lag syd. Dessa kaptener fick sedan välja sina lagkamrater från varsin cirkel.

I detta moment fick tittarna se hur Sofia och Valentino kom varandra nära. Vilket hon även berättar för Hänt.

– Vi träffades ju bara väldigt snabbt på ön. Men vi är väldigt lika som personer och när vi var där på ön de första tre timmarna, var vi ju med varandra. Vi står ju tillsammans på den här cirkeln i början och vi kom väldigt bra överens. Sen om det var en flirt där och då, det vet jag inte. Men lika barn leka bäst, säger hon.

De splittrades sedan när Valentino blev den del av lag nord och Sofia hamnade i lag syd. På hemmaplan har de fortfarande daglig kontakt och kommer fortsatt väldigt bra överens.

– Vi pratar med varandra dagligen och kommer jättebra överens och trivs väl i varandras sällskap antar jag, säger Sofia.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN