robinson 2022

Robinson-Homayons ärliga svar – efter konflikterna med Helen: ”Hon...”

Homayon och Helen i Robinson.

Det framkommer i Robinson 2022 att Homayon Sytes och Helen Lindborg är inte är de bästa vännerna.
Nu berättar Homayon om den stora konflikten.
– Kan inte öppna upp sig inför alla, säger Homayon till Hänt.
Därför röstade Julie Jonazon ut sig själv i Robinson – verkliga sanningen
0:40

Efter reklamen: Därför röstade Julie Jonazon ut sig själv i Robinson – verkliga sanningen

(0:40)

Slå på ljud

Det har nyligen blivit en sammanslagning i Robinson 2022 och grupperingarna börjar forma sig allt mer. På ena sidan finns vad vissa deltagare refererar till som ”kill-pakten” och på andra sidan finns påstådda ”tjej-pakten”. Två av de som har stått i centrum av pakterna är Homayon Sytes och Helen Lindborg som inte heller har den bästa relationen mellan varandra, på stranden.

Homayon och Helen var båda i lag syd till en början och redan från start valde den förstnämnda att inte pakta med Helen, förklarar han för Hänt.

– Vi hade inte kommit varandra nära alls för att jag hade valt att stänga bort henne. Så jag hade inte valt att skapa relation med henne då, för att jag hade kommit Greta och Nathalie nära så jag hade redan valt min pakt, säger Homayon.

Konflikten mellan Helen och Sofia

Sedan Helen kom tillbaka från Gränslandet och in i sammanslagningen har inte heller deras relation blivit bättre, snarare tvärtom. Efter veckans Robinson-tävling valde Helen att ta upp deras knackiga relation och frågade Homayon om hans syn på det hela.

– Alltså Homa, jag måste fråga en sak, även fast du säger att det inte är personligt, allting du säger och gör, så känner jag att det är någonting och jag vill veta om jag gjort något fel, säger Helen i programmet.

Vidare förklarar hon att känner sig utfryst av honom. Då förklarar Homayon hur han ser på saken.

– Jag tycker bara inte att du har bjudit på dig själv som person, jämfört med de andra i lägret vilket har gjort att jag inte har kommit dig så nära. Socialt-mässigt vill jag inte komma dig nära.

Även om Helen hade intentioner av att lösa konflikten, kunde hon inte nå fram till Homayon, som istället var iskall mot henne.

Homayons ord om Helen – efter konflikten i Robinson

Helen har spelat väldigt nära med Sofia Spendler, som även hon har haft svårt att komma överens med resterande deltagare. Det tas även upp flera gånger under söndagens avsnitt.

När Andreas Haraldsson får frågan, förklarar hur det kom sig att Helen och Sofia hamnade utanför resten av gruppen borta i Malaysia.

De hamna utanför i det sociala spelet , alla andra bjöd på sig själva , tyvärr öppnade de upp sig alldeles försent in i äventyret”, skriver han i ett privat meddelande till Hänt.

Även Homayon gav ett liknande svar i frågan om konflikten med Helen.

– Känns som att hon höll ganska mycket bakom spegeln om du förstår vad jag menar. Hon öppnade inte upp sig helt och hållet, och det kan ju bero på att hon inte kände sig, till exempel, tillräckligt bekväm med oss. Och alla människor kan inte öppna upp sig inför alla, vilket jag förstår, säger Homayon.

När Hänt når Helen berättar hon om chocken efter att ha sett det som de andra deltagarna har sagt om henne i efterhand.

– Ärligt talat så visste jag inte om allt det som jag sett nu. Jag visste inte att så många inte, som de uttrycker det, tycker om mig. För det är inte så andra som jag känner tycker om mig. Kände de konkurrens gentemot mig? Det är lättare för folk att trycka ner någon de ser som en konkurrent, säger hon till Hänt.

Homayon och Helen har träffats efter programmet, men relationen deltagarna emellan är fortfarande ganska svag, då de har lite kontakt med varandra.

– Väldigt lite, väldigt lite, säger Homayon och fortsätter:

– Vi pratar, som vuxna människor, vi har inget agg mot varandra på något sätt. Det är bara att personlighetsmässigt så klickar vi bara inte, säger han.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN