robinson 2022

Robinson-Sandras nya besked om svåra sjukdomen – så mår hon idag

ROBINSON-SANDRA

Sandra Cucarano är ett välkänt ansikte för Robinson-tittarna. I förra säsongen berättade hon om sin hjärntumör och i kvällens avsnitt kommer ämnet återigen på tal.
Nu berättar hon för Hänt hur hon mår idag.
Verkliga anledningen till Julies avhopp i Gränslandet – efter romansryktet med Valentino
0:41

Efter reklamen: Verkliga anledningen till Julies avhopp i Gränslandet – efter romansryktet med Valentino

(0:41)

Slå på ljud

Höstens säsong av Robinson är i full gång och denna gång är deltagarna på plats i tropiska Malaysia, närmare bestämt i Malackasundet. Nytt för i år är att Gränslandet var öppet redan från start och där befann sig veteranerna Christina Norrback, Sandra Cucarano och Isabella "Bella" Resmark.

Sandra, Christina och Bella är välkända ansikten för Robinson-tittarna. Förra säsongen, den som sändes i våras, fick nämligen ett tråkigt slut för dessa tre.

Corona tog sig då in i lägret och i princip hela Lag syd smittades av viruset och om man testade positivt behövde man lämna med omedelbar verkan. För Sandra var detta otroligt tungt eftersom hon alltid velat vara med i Robinson.

Därför ställde Sandra upp i Robinson igen

I samma veva berättade Sandra att hon fått en hjärntumör som skulle undersökas och i värsta fall behöva behandlas med strålning och cellgifter. I kvällens avsnitt av Robinson berättar hon att hon fortfarande väntar på operation.

När Hänt når Sandra berättar hon varför hon inte gjorde operationen efter förra säsongen, och hur det kom sig att hon tackade ja till Robinson igen.

– Väldigt kort efter första säsongen så fick jag ju frågan om att vara med igen. Det gjorde ju att jag var lite såhär "nej men fan det är så nära inpå", hade det varit ett år senare så hade jag ju kanske inte kört, säger Sandra till Hänt och fortsätter:

– Alltså vanliga människor hade väl kanske tagit hälsan före allt. Men jag bara "nej Robinson före allt".

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Miraklet: Ingen operation krävs – tumören har krympt

Enligt Sandra fanns det inget annat val än att helt enkelt bege sig till Robinson igen, trots läkarnas avrådan.

– Ja, alltså läkarna är ju lite trötta på mig. Såhär, de tycker väl att hälsan går före allt och en läkare kan ju bara ge råd utifrån vad som är mest hälsosamt. De känner ju inte mig och de bryr ju sig inte om mina drömmar och visioner och mål och allt vad man har. De ser ju bara en patient som är sjuk, förklarar Sandra för Hänt.

Men hur mår du idag? Har du tagit tag i det här nu och gjort operationen?

– Ja, alltså det som är det helt sjuka, när jag kom hem från det här så var jag beredd på att det är dags att lägga sig under kniven. Det var ju uttalat med läkarna innan jag åkte, säger Sandra och fortsätter:

– När jag kom hem så kände jag inga symptom men jag hade en inbokad magnetröntgen. Jag inväntade det där hemska provsvaret i två veckor. Då fick jag det helt sjuka svaret, ingen kan ge någon förklaring på det här. Men svaret var: Din tumör har krympt, vilket är så jäkla sjukt, det finns liksom ingen logik i det.

Att tumören krympt säger Sandra så här om:

– Min egen teori, ihop med Andreas, är att vi fick ju så lite näring så att tumören typ börjat äta upp sig själv, säger hon.

Så mår Robinson-Sandra idag

Sandra berättar om måendet idag:

– Ja jag mår bra. Det var en period för någon månad sedan när jag hade yrsel och huvudvärk. Men jag tror att det var kopplat till corona typ, säger hon till Hänt.

Lyckligtvis är det inte heller tal om någon operation längre.

– Inte som det ser ut just nu, men jag går ju på röntgen varannan månad, alltså jag är ju inte friskförklarad och det är inte så att jag mirakulöst allt är borta och att jag kan leva på som en vanlig människa. Jag måste ju fortfarande vara lyhörd hur jag mår, har jag huvudvärk, har jag yrsel?, förklarar Sandra.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN