Robinson-Sandras egna ord om hjärntumören – så mår hon idag

Robinson-Sandra
Exklusivt

I måndagens avsnitt av Robinson 2022 berättar deltagaren Sandra om den tuffa sjukdomskampen; en hjärntumör av okänd art.
Hur mår hon idag? Hänt pratar med Sandra och får svaren!
0:19

Efter reklamen: Robinson-Sandras känga mot Lag nord: ”Smakar seger!”

(0:19)

Överlevnadsprogrammet Robinson är återigen tillbaka i tv-rutan. Redan första veckorna har programmet kantats av paktande, dramatiska öråd, tuffa tävlingar och en konstant jakt på mat.

I måndagens avsnitt öppnar deltagaren Sandra Cucarano, 24, upp om den tuffa sjukdomskampen. Vi pratar med Sandra för att ta reda på hur hon mår idag, efter programmet.

Exklusivt
Ernsts drömhus är till salu för 10,9 miljoner – se bilder här

Robinson-Sandras avslöjande om sjukdomskampen: ”Började gråta”

Ungefär fem minuter in i måndagens avsnitt sätter sig Sandra framför kameran för att berätta den verkliga anledningen bakom hennes medverkan i Robinson.

Hon berättar då att hon bara någon månad innan tävlingen fått besked om att hon har en tumör i hjärnan. Vi kontaktar Sandra för att låta henne berätta mer. Hon säger då att hon är en väldigt frisk person, men att hon efter en tid med huvudvärk fick en dålig magkänsla och gick till läkaren.

– Jag gick till min vårdcentral och sa ”Hej, jag tror att jag har en hjärntumör”. Jag är inte alls flummig eller spirituell eller så, jag vet inte vad det kom ifrån, men jag hade det på känn. Fredag den trettonde är jag född och allt kommer därefter, säger hon i en intervju med Hänt.

Här berättar Robinson-Sandra för tv-tittarna om hjärntumören.

Här berättar Robinson-Sandra för tv-tittarna om hjärntumören.

FOTO: TV4

Carina Bergfeldt om Pernilla Wahlgren och Christian Bauer: ”Gulliga”

Se klippet här!

Läkaren lugnade henne med att säga att det säkert finns femtio olika anledningar som kunde förklara hennes huvudvärk och att hennes låga ålder och goda fysik gjorde att hjärntumör inte var en särskilt trolig anledning.

Sandra vägrade att bli hemskickad med migräntabletter och övertalade läkaren att skicka henne till magnetröntgen. Hon blev kallad på återbesök för att ta nya bilder med kontrastvätska.

Tiden gick och Sandra fick inget besked från vården, trots upprepade försök att kontakta de läkare hon träffat under processen. Tills hon, drygt två månader senare, fick ett traumatiskt telefonsamtal.

– Dolt nummer ringer och jag svarar. Då är det en kontaktsjuksköterska på Nya Karolinska i Solna. Hon säger ”Jag tänkte bara bekräfta din tid på måndag” och då var det torsdag. Jag säger ”Okej, vilken tid då?” varpå hon svarar ”Din hjärnoperation”. Det var så sjukt. Jag började gråta, skrika och blir ju arg på henne, fast det inte var hennes fel. ”Vad fan pratar du om? Vilken jävla hjärnoperation? Vad fan har ni hittat?” säger jag. Hon blev ju jättechockad, berättar Sandra.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Robinson-Sandra om hjärntumören – så mår hon idag

Efter det traumatiska samtalet fick Sandra vänta en hel helg innan hon fick kontakt med ansvarig läkare.

– Det var ju verkligen ett dödsbesked för mig att få det här beskedet utan att ha någon att prata med. Vi fick vänta till måndagen och då fick jag träffa min kirurg och veta vad det var. Det är en tumör som sitter i en vätskegång, i lillhjärnan. Det gör att jag har fått ett för högt tryck i huvudet, berättar hon och fortsätter:

– Operationen då är att man går in med ett järnrör igenom hela hjärnan och gör ett nytt hål så att vätskan kan flyta normalt igen, och så tar man ett prov på vätskan. Eftersom att tumören sitter på lillhjärnan går den inte att operera bort, så om eller när jag ska ta bort den så får det bli med cellgifter och strålning.

Men hur mår Robinson-deltagaren idag? Sandra berättar att hon fortfarande inte genomgått ovan operation. Detta delvis då hon inte kände sig tillräckligt stark i kroppen efter Robinson eftersom immunförsvaret blev ganska hårt prövat.

– Jag har ändå lyckats leva med det här ganska bra. Jag har huvudvärk till och från, men det är inget som påverkar mig i vardagen. Jag tränar varje dag och var ju med i Robinson också, säger Sandra och berättar vidare att hon ville genomföra tävlingen för sin egen skull, innan läkarna gav henne ett besked kring hälsan.

– Nu ska jag genomföra den här operationen väldigt snart, avslutar Sandra.

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!